Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2019 21:21
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Z francouzského politika si utahuje celý internet. Chtěl se pochlubit horolezeckým výstupem, ale šlo o podvod

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Inu, s internetem si není radno zahrávat.

Známý politik a bývalý francouzský ministr rozpočtu Éric Woerth aktuálně čelí pořádnému výsměchu. Na svůj oficiální Twitter totiž přidal fotografii horolezecké výstroje, jak zdolává na první pohled pořádně strmou ledovou stěnu alpského štítu. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby to celé nebylo jeden velký podvod.

Šikovní a bystří followeři totiž okamžitě zjistili, odkud vítr vane. Šlo totiž jen o otočenou fotografii a politik ve skutečnosti ležel na zemi. Nezapomněl ani na detaily, a tak mezi sebe a fotografa ještě umístil lano, aby to vypadalo co nejdůvěryhodněji. Nepodařilo se mu však porazit gravitaci a další fyzikální faktory.

Kvůli nim totiž některé detaily na fotce skutečně nesedí, a to například zip na bundě, který samozřejmě nevisí tak, jak by měl, kdyby Woerth skutečně zdolával stěnu štítu. Také nesedí ani stín či lidé v rohu záběru, kteří jako zázrakem kráčejí po strmé stěně. Všem tak okamžitě docvaklo, že jde o podvrh a politik si udělal nesmírnou ostudu.

Do popisu fotografie navíc ještě uvedl, že jde o jeho nedávný výstup na štít Aiguille d'Argentière (3 901 metrů nad mořem) na masivu Mont Blanc. Internet mu to proto nedaroval a ze snímku se automaticky stalo vtipné meme, které se šíří jako virus celým internetem.

Politikova falešná póza nenechala internetové komiky v klidu. Pod zmíněnou fotkou na jeho Twitteru se začaly množit všemožné humorné reakce či upravené fotografie, ve kterých se Woerth například nachází v rukou Homera Simpsona ze známé animované scénky, leze na Velké čínské zdi či se dokonce podílí na bitvě o Berlín v roce 1945. Vybrali jsme pro tebe ty nejlepší.

Domů
Sdílet
Diskuse