Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2019 19:43
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Praze přešla světoznámá provazochodkyně 350metrové lano nad Vltavou (Fotoreportáž)

KULTURA ČESKO
Uložit Uložené

Ve výšce 35 metrů přešla Tatiana Mosio-Bongonga po laně přes Vltavu.

Světoznámá  francouzská provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga přešla v centru Prahy 350metrové lano napnuté přes Vltavu. Fascinující show, kterou doprovázela živá hudba, trvala zhruba zhruba třicet minut a začala po 18. hodině. 

Jednalo se o nejdelší přechod po laně, které kdy provazochodkyně ze souboru Cie Basinga šla. Provaz byl zavěšen ve výšce 35 metrů a propojoval Dvořákovo nábřeží s Letenskými sady. Bongonga ho přešla zcela bez jištění, jedinými pomůckami byla čtyřmetrová balanční tyč a samozřejmě velká porce soustředění.

Doporučeno
Nad Staroměstským náměstím se v 50metrové výšce procházeli provazochodci Nad Staroměstským náměstím se v 50metrové výšce procházeli provazochodci 25. září 2017 14:20

Bezpečnost jí pouze zajišťoval 12členný tým techniků, kteří pomocí kladky vyrovnávali případné poryvy větru. Pokud by přeci jen ztratila balanc, měla u sebe speciální technologickou karabinu, která by jí pomohla se rychle přichytit za lano. 

V Praze přešla světoznámá provazochodkyně 350metrové lano (Fotogalerie)
V Praze přešla světoznámá provazochodkyně 350metrové lano (Fotogalerie) Zdroj: Miroslava Flam/REFRESHER

Umělkyni nijak nerozhodil ani fakt, že v Praze odpoledne hustě pršelo a lano tak bylo mokré. „Uděláme vše pro to, aby se dnešní přechod přes Vltavu uskutečnil. Mokré lano provazochodkyni nevadí,“ uvedli organizátoři před vystoupením, které velkolepě odstartovalo festival nového cirkusu Letní Letná. Ten bude v Praze trvat až do 1. září a po přelezu lana ho dále odstartuje open-air vystoupení a koncert.

Podívej se na celý záznam této ohromující show: 

Domů
Sdílet
Diskuse