Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2019 13:49
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Vychrtlého slona využívají jako atrakci. Během festivalu musí zapřažený ujít několik kilometrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Týraná slonice to skutečně nemá lehké.

Lidé na sociálních sítích zažili zděšení poté, co na internetu začaly kolovat fotografie na kost vychrtlého a vyhladověného slona ze Srí Lanky. Jde o 70letou samici jménem Tikiri, kterou využívají jako atrakci během oslav buddhistického festivalu s názvem Kandy Esala Perahera. Na případ upozorňuje britský portál Metro.

Festival trvá až deset dní, během nichž si toho slon musí vytrpět opravdu dost. Účastníci to však nijak zvlášť neřeší. Nikdo dokonce ani netuší, že slonice je zcela podvyživená. Po celou dobu totiž má na sobě bohatě ozdobený kostým. Během festivalu je zapřažena s dalšími 60 slony a musí ujít náročnou, několik kilometrů dlouhou trasu.

Srdcervoucí fotografie týraného zvířete sdílela na svém facebookovém profilu Nadace na ochranu slonů u příležitosti světového dne slonů. „Tikiri je součástí přehlídky každý večer po dobu deseti dnů až do pozdní noci. Kráčí v zástupu během hluku, kouře a ohňostroje. Každý den urazí obrovský počet kilometrů. Lidé se během obřadu cítí požehnaní,“ uvádí nadace.

Na internetu už koluje výzva podněcující místní, aby kontaktovali tamního premiéra a vládu, a tím ukončili tuto krutou kratochvíli. Příspěvek si okamžitě získal tisíce reakcí a mnozí ho sdílejí, aby poukázali na to, co se i v 21. století stále považuje za normální. Lidé v komentářích se nestačí divit a soucítí s týraným zvířetem.

Domů
Sdílet
Diskuse