Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. srpna 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Žena přežila pád z výšky 1,5 kilometru, neotevřel se jí padák

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Třicetiletá žena si zlomila páteř, přesto je obrovským štěstím, že vůbec přežila.

Třicetiletá parašutistka přežila pád z výšky více než 1 500 metrů poté, co se jí neotevřel hlavní a následně ani záložní padák. Podle informací 7NEWS.com si žena zlomila páteř, přesto pád přežila a aktuálně se zotavuje s několika zlomeninami včetně poškozených obratlů. Jeden ze svědků pádu Denis Dermes konstatoval, že šlo o obrovský zázrak.

Roli pravděpodobně sehrál i fakt, že přistála v zalesněné oblasti, což mohlo náraz zmírnit. Policie zároveň potvrdila, že žena měla zkušenosti se seskoky, díky čemuž věděla alespoň přibližně, co má dělat. 

LADBible informuje i o statistikách spojených se seskoky. V minulém roce mělo fatální důsledky 13 seskoků, což se může zdát jako extrémně číslo. S přihlédnutím ke skutečnosti, že za 12 měsíců proběhne více než 3,3 milionu seskoků, je výsledné procento stále mizivé.

Doporučeno
Bez padáku skočil z výšky 7620 metrů. Odvážný parašutista pokořil světový rekord Bez padáku skočil z výšky 7620 metrů. Odvážný parašutista pokořil světový rekord 31. července 2016 12:25
Domů
Sdílet
Diskuse