Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2019 9:56
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Dealeři chtěli na Hip Hop Kemp pronést LSD, extázi, pervitin či anabolika. Policie drogy zabavila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie chytla dealery drog, kteří se snažili zakázané látky pronést na populární hudební festival.

Právě v těchto dnech probíhá letošní ročník hudebního festivalu Hip Hop Kemp, na kterém se každoročně sjíždí tisíce návštěvníků z Česka i zahraničí. Ti přitom představují lukrativní klientelu pro dealery drog, kteří se zakázané látky snaží na akci pronést a mezi lidmi je prodávat.

Na to jsou však již policisté dobře připravení a před pár dny se jim podařilo několik dealerů zadržet. Informoval o tom zpravodajský web iDNES.

Na základě zkušeností z minulých let už mají muži a ženy zákona přímo vytipovaná vozidla a osoby, u který dle nich hrozí, že by se drogy pokoušeli na festival pronést. Nevyzrál na ně ani dealer, který se vezl taxíkem a doufal, že se mu podaří drogy na Hip Hop Kemp dostat tímto způsobem. Ale neuspěl. 

Extáze, ilustrační obrázek

Dealeři chtěli na Hip Hop Kemp pronést LSD, pervitin či anabolika. Policie drogy zabavila
Dealeři chtěli na Hip Hop Kemp pronést LSD, pervitin či anabolika. Policie drogy zabavila Zdroj: DEA

„Domníval se, že když přijede k letišti s hradeckou taxislužbou, nebude kontrolován. U sebe měl velké množství různých typů drog, které byly prokazatelně určeny k dalšímu prodeji. Skončil v policejní cele a bude obviněn,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. 

Dopadnout se podařilo také jednoho Slováka, který u sebe měl 19 tablet extáze, a drogy byly objeveny také v dodávce určené k zásobování stánku s občerstvením. Kromě zmíněné extáze však přišli policisté do styku například také s marihuanou, LSD, pervitinem či amfetaminem. Výjimkou prý nebyla ani různá anabolika s hormonálními účinky.

Policistům při odhalování nekalé činnosti pomáhají pracovníci celní správy, příslušníci cizinecké policie, ale také třeba psovodi se psy, kteří jsou za účelem vyhledávání drog speciálně vycvičeni. Čeští policisté spolupracují i s kolegy z Polska.  

Doporučeno
Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt se ptají i zahraniční headlineři, náš festival není podnikatelský záměr (Rozhovor) Organizátor Hip Hop Kempu: Na Kontrafakt se ptají i zahraniční headlineři, náš festival není podnikatelský záměr (Rozhovor) 12. srpna 2019 18:30

Během úterý a středy tohoto týdne policie provedla kontroly u celkem 942 osob a 352 vozidel a jen za tyto dva dny vybrali pokuty za skoro 200 tisíc korun. Z toho bylo odhaleno 8 trestných činů a 47 přestupků, dále policisté zastavili taky 8 řidičů, kteří usedli za volat pod vlivem zakázaných látek.

Dle organizátorů Hip Hop Kempu jsou kontroly ze strany policie příliš přísné a neadekvátní, což se má následně negativně projevovat na návštěvnosti festivalu, která upadá. To ale policisté odmítají.

Domů
Sdílet
Diskuse