Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2019 11:19
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Lidé kritizují hlavní postavu z filmu Mulan. Veřejně podpořila policii v boji proti protestům v Hongkongu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Objevují se hlasy podporující bojkot připravovaného remaku od Disney.

Čínská herečka Liu Yifei, která je hlavní postavou v připravované hrané verze animovaného filmu Mulan od Disney, aktuálně čelí vážné kritice. Na Weibo, což je čínský ekvivalent Twitteru, totiž veřejně podpořila policii, která formou násilí zabraňuje několikatýdenním masovým demonstracím, konajícím se v Hong Kongu. Informuje o tom stanice BBC.

V příspěvku napsala, aby složky nadále bojovaly proti stovkám tisíc protestujícím. „Podporuji hongkongskou policii a klidně mě za to i zabijte,“ tvrdí herečka. Mnoho lidí už během demonstrací utrpělo vážná zranění a podle nejnovějších informací čínská komunistická vláda dokonce uvažuje i o možnosti útoku armády na Hongkong v boji proti protestům.

Místní aktivisté za lidská práva se nadále bouří proti úřadům a násilné chování policejních složek odsuzuje i organizace OSN, která úřady v Hongkongu vyzvala, aby chování bezpečnostních orgánů řádně prošetřily.

Ľudia kritizujú hlavnú postavu z filmu Mulan. Verejne podporila políciu v boji proti protestom v Hong Kongu
Ľudia kritizujú hlavnú postavu z filmu Mulan. Verejne podporila políciu v boji proti protestom v Hong Kongu Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
Doporučeno
V ulicích Hongkongu demonstrovalo až 1,7 milionu lidí. Bojují za podporu demokracie V ulicích Hongkongu demonstrovalo až 1,7 milionu lidí. Bojují za podporu demokracie 18. srpna 2019 19:58

Veřejnou podporu hongkongské policie od Liu Yifei, která je již navíc nějakou dobu americkou občankou, propagují zejména čínské média, která se snaží demonstranty vykreslovat jako chuligány či dokonce agenty jiných zemí. Lidé na základě toho žádají bojkot filmu Mulan.

Nejde však o první kritiku v souvislosti s připravovaným remakem na známý animovaný film od Disney. Už před měsícem jsme tě informovali o mnoha příspěvcích z čínské sociální sítě Weibo, kde lidé tvrdili, že ukázka obsahuje několik historických nepřesností a snímek jednoduše nerespektuje čínskou kulturu.

Domů
Sdílet
Diskuse