Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2019 9:17
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Thor nebyl nikdy silnější než při souboji s Thanosem na konci filmu. Potvrdili to režiséři filmu

Thor nebyl nikdy silnější než při souboji s Thanosem na konci filmu. Potvrdili to režiséři filmu
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Thor byl na vrcholu svých sil, ale i tak to nestačilo.

Thor měl v Endgame velmi zajímavý charakterový oblouk. A upřímně, časem ho dokážu ocenit stále více a více. Nejprve kvůli osobní pomstě selhal a následky tak nesl celý vesmír, později svou chybu nedokázal napravit a v hněvu Thanose zabil. Výčitky a smutek z něho udělaly tlustého alkoholika, kterému nezáleží absolutně na ničem. Až nová naděje a rozhovor s jeho matkou mu dodaly potřebnou energii a motivaci hýbat se dál a bojovat za to, co je důležité.

V Avengers: Infinity War z něj šel strach a zdálo se, že je nejsilnější osobou v celém filmu. Tou byl však stále Thanos. Thor mu akorát se svým Stormbreakerem nečelil v jeho plné síle. Mad Titan totiž v momentě, kdy na něj Thor vlétl, použil Infinity Gauntlet a byl výrazně oslaben. Nakonec, Hulka to téměř zabilo a všichni víme, co se stalo s Iron Manem. Navíc šlo i o dramaturgické a scenáristické rozhodnutí.

Jelikož bylo jasné, že Thanos v Infinity War neprohraje, mohli proti němu postavit kohokoli a cokoli. Mohl se zdát zranitelný a dokonce přemožitelný, ale ve finále musel vyhrát. Na druhé straně, v Endgame musel prohrát. A tak z něj mohli udělat bestii schopnou porazit kohokoli a cokoli, protože ho i tak čekala jistá smrt. I proto se v Endgame jevil silnější než v Infinity War.

Nesmíme zapomínat ani na to, že Thanos z roku 2014 byl mnohem více bojeschopnější než Thanos z roku 2018. Aktivně se účastnil bojů/válek a měl s sebou i svou válečnou sekeru, kterou v Infinity War vyměnil za Infinity Gauntlet a sílu Infinity Stones. Jak jsme již jednou zmiňovali, tyto „rozdíly“ v síle byly zapříčiněny hlavně scénářem, dramaturgií a rozhodnutími režisérů, kteří chtěli natočit takové a onaké scény.

I proto je zajímavé vědět, jak na tom byl Thor na konci filmu. Získal Mjolnir i Stormbreaker, procházela přes něj síla boha hromu a byl motivován jako nikdy předtím. Režiséři Endgame nyní prozradili, že Thor nebyl nikdy silnější než právě v souboji s Thanosem. Cesta, kterou prošel a překážky, které musel zdolat, mu dodaly potřebnou sílu.

Tato síla mu zřejmě zůstala, a tak můžeme počítat s tím, že Thor je po Captain Marvel nejsilnějším Avengerem (a rozhodně sympatičtějším). Těšíme se, co s jeho postavou Feige a spol. plánují a zároveň doufáme, že ho v Thor: Love and Thunder nečeká konec.

Domů
Sdílet
Diskuse