Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2019 12:18
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Na břehu Aljašky našel 50 let starý dopis v láhvi, poslal ho ruský námořník

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vzkaz překonal vzdálenost 3700 kilometrů.

Tyler Ivanoff se procházel po pláži města Shishmaref a sbíral dřevo na topení. Narazil na láhev, v níž byl uložen dopis. Byl od ruského námořníka. Zelená láhev byla uzavřena jakýmsi korkem, Tyler se s netradičním úlovkem pochlubil na svém profilu na sociální síti.

Zpráva byla rusky. Obsahovala adresu a žádost o odpověď od osoby, která láhev našla. Netrvalo dlouho a ruští reportéři z Russia-1 začali pátrat. Nakonec vystopovali původního „odesílatele“, láhev do moře hodil námořník Anatoli Prokofievič Botsanenko. Zpočátku si nebyl jistý, jestli to je jeho dopis. Teprve když zkontroloval rukopis, byl si stoprocentně jistý.

„Vypadá to jako můj rukopis, určitě, jsem si jistý! Východní rybářská flotila, E-I-F-F!“ řekl novinářům. Láhev hodil do moře v roce 1969, kdy se plavil na lodi Sulan. Vzkaz překonal vzdálenost 3700 kilometrů„Je krásné, jak jedna fotografie láhve s dopisem dokáže narůst do příběhu,“ napsal Tyler na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse