Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2019 9:41
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Mladého hráče Fortnite překvapil daňový úřad. Z výhry 50 tisíc dolarů mu zůstalo pouhých 28 procent

TECH
Uložit Uložené

Američan s polskými kořeny doplatil na to, že svůj podíl chtěly daňové úřady z obou zemí.

Griffin Spikoski je 14letý profesionální hráč Fortnite. Za svůj výkon na nedávném Světovém poháru v této mimořádně populární multiplayerovce ve stylu Battle Royale si spolu se spoluhráčem odnesli odměnu 100 tisíc dolarů, kterou si rozdělili rovným dílem.

Odpůrce Fortnite zřejmě pořádně naštve fakt, že takovou sumu získali jen za průměrné 35. místo, ale jak upozornil server Dexerto, ne všechno je tak snadné, jak se na první pohled zdá.

Griffin, známější pod nickem Sceptic, uvedl, že mu z celkové výhry zdaleka nezůstala přesná polovina. Namísto 50 000 dolarů má na účtu pouhých 14 tisíc, tedy méně než třetinu. Podle svých slov doplatil na to, že sice žije v USA, ale narodil se v Polsku a svůj podíl na jeho výhře v podobě daní si nárokují obě země. 

Samotného mladého hráče to možná příliš netrápí, protože jeho Twitch a YouTube díky této mediální pozornosti získali desítky tisíc nových subscriberů, ale fanoušci by měli počítat s tím, že daně musí platit i velké hvězdy v streamerské a e-sports komunitě. Navíc, nad některými bankovními účty zřejmě ještě drží pevnou ruku i rodiče.

Domů
Sdílet
Diskuse