Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2019 22:17
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Death Stranding ohromuje nádhernou grafikou, mindfuckovým příběhem a hollywoodskými herci. Skvělý trailer tě připraví na hru roku

Death Stranding ohromuje nádhernou grafikou, mindfuckovým příběhem a hollywoodskými herci. Skvělý trailer tě připraví na hru roku
Zdroj: Sony
TECH
Uložit Uložené

Zřejmě jen časově exkluzivní hra pro PS4 od Hidey Kojimy vypadá přímo božsky.

Od momentu, kdy Sony oznámilo, že Hideo Kojima stihne Death Stranding už na tento listopad, v Kojima Productions začal crunch time. Vývojáři se pustili do práce horlivěji než kdykoliv předtím. Bez přesčasů by se datum vydání stihnout nedalo. V posledním traileru nám Mads Mikkelsen řekl: „I’ll show you the real thing soon.“

A tak okamžitě začali spekulace, že právě na Gamescome se objeví konečně pořádně dlouhý a reprezentativní gameplay. Pár týdnů před vydáním by se to už i patřilo. Nicméně, ani teď jsme se pořádného gameplaye nedočkali. Bylo ho o něco méně, včetně lezení po skalách, krátkého náhledu do inventáře, močení (ano, je to Kojimova hra) či camea Geoffa Keigla.

Zároveň jsme se dozvěděli, že podobných cameo rolí s Hideovými kamarády bude ve hře mnohem více. Kromě skvěle vypadajícího gameplaye nás legendární japonský vývojář obdaroval dalšími dvěma scénkami představujícími postavy. 

První se věnovala matce v podání Margaret Qualley. Její dcera se narodila na „druhé straně“. Máma se však vrátila do našeho světa. Se svým dítětem zůstává spojena pupeční šňůrou, a tak se nemůže pohnout z místa ve skutečném světě, jinak by jí dítě nepřežilo. Všichni však víme, že Kojimovi se vyplatí důvěřovat a platí to i v tomto případě. Kojima nám tak ukázal záblesk své geniality a představil důležitou postavu s tragickým příběhem.


Ve druhé scéně jsme poznali Deadmana. Tomu propůjčil tvář Guillermo del Toro a namluvil jej Jesse Corti. Záhadná postava nám ve videu vysvětluje, k čemu slouží dítka v kapslích, odkud vlastně pochází a jaký vztah si s nimi budeme moci budovat (což tak trochu vidíme i v gameplay videu). Na závěr tu máme i třetí video ještě z Comic-Conu.


Zdá se, že nás Hideo se svým týmem dokáže zabavit na mnoho hodin, ale podstatné bude, co udělá s naší myslí. Roky před vydáním oznámil, že vydá netradiční hru, kterou chce hráče skutečně spojovat. Hra oplývá množstvím originálních konceptů, postavy hrají hollywoodští herci (a dvěma propůjčili obličeje i režiséři Guillermo del Toro a Nicolas Winding Refn) a zdá se, že příběh nás znovu odpálí.

Ve hře uvidíme Norman Reeduse, Leyu Seydoux, Guillerma del Tora, Troye Bakera (Sam z Uncharted 4 či Joela z TLoU), Madse Mikkelsena, režiséra Nicolase Windinga Refna (Drive), Margaret Qualley (uvidíme ji v nejnovější tarantinovce), Lindsay Wagner či Tommiem Earlem Jenkinsem. Death Stranding vychází exkluzivně pro PS4 s českými titulky již 8. listopadu. Zdá se však, že se později dostane i na PC

P. S. – Sony koupilo Insomniac Games, tvůrce Ratcheta a Clanka, Resistance, Spyra, Sunset Overdrive a v neposlední řadě Spider-Mana pro PS4. Studio bude nadále vytvářet hry výhradně pro PlayStation.

Zpět
Sdílet
Diskuse