Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2019 11:19
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Limitovaný model Bugatti Centodieci za 230 milionů korun ti firma nemusí prodat, ani pokud budeš mít neomezený rozpočet

TECH
Uložit Uložené

Hypersport Centodieci luxusní značky má všechny charakteristické prvky a z nuly na stovku se dostane za 2,4 sekundy.

Luxusní automobilka Bugatti přestavila limitovaný model Centodieci, jehož cenovka bude dosahovat přibližně 9 milionů € (v přepočtu zhruba 230 milionů korun). Zároveň upozorňuje, že výběr majitelů bude podléhat přísným pravidlům a ani vysoký rozpočet boháčům nemusí stačit k tomu, aby mohli sběratelský kousek vlastnit. 

Doporučeno
Nejdražší auto světa: Bugatti přineslo do Ženevy obrovskou senzaci Nejdražší auto světa: Bugatti přineslo do Ženevy obrovskou senzaci 6. března 2019 10:49

Po designové stránce nese novinka všechny charakteristické prvky hypersportu od Bugatti, zároveň nápadně připomíná model EB 110 z dřívějších devadesátých let, kterému tímto společnost vzdává poctu. Zatím nemáme přesné údaje, kdy budou vozidla Centodieci dostupná, podle topspeed.sk by jich mělo být vyrobeno přesně 10 kusů. 

Ani technické parametry zatím nejsou specifikovány, odborníci však předpokládají, že Bugatti využije ověřenou techniku z modelu Chiron. Z nuly na 100 se nový model dostane za 2,4 sekundy, na 200 za 6,1 sekundy a na 300 km/h za 13,1 sekund. Maximální rychlost by měla být omezena na 380 km/h.

Zpět
Sdílet
Diskuse