Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2019 10:10
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vilu mafiána Radovana Krejčíře zachvátil požár. Původní hodnota domu byla 400 milionů korun

KULTURA ČESKO
Uložit Uložené

Někdejší sídlo obávaného gangstera pohltily plameny.

Někdejší luxusní sídlo podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích hořelo. V noci na úterý tu muselo zasahovat několik jednotek hasičů v dýchací technice. Podle jejich informací shořela téměř celá střecha.

Na místě budou hasiči zasahovat asi do dnešního poledne. Na dům je kvůli Krejčířovým dluhům uvalena exekuce a momentálně nebyl nikým obývám, takže nejsou žádné informace o zraněných.

Doporučeno
Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion 24. února 2019 16:57

Hasiči dostali hlášení ohledně požáru v 1:55 ráno. Na místo vyrazilo více než padesát jednotek. Ty se posléze dozvěděly, že stav požáru je velmi nepřehledný kvůli rozsáhlé střeše, která se ocitla v plamenech ze dvou třetin. 

„Střecha ze dvou třetin shořela. Objekt je v hůř přístupném terénu, takže se dá těžko ustavit výšková technika. Proto také ten zásah bude déletrvající, zhruba celé dopoledne,“ řekla pro iDNES.cz mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu až v 7:30. Škoda byla předběžně odhadnuta na pět milionů korun. Na místě pracují vyšetřovatelé, podle nichž je příčinou pravděpodobně něčí úmysl nebo nedbalost. Vzhledem k odpojené elektrické síti i plynu vyloučili technickou závadu. 

Vila je momentálně opuštěná, byla v několika aukcích, ale nikdo vzhledem k její minulosti a také ceně nejeví zájem. Původní odhadovaná cena stavby je 400 milionů, v roce 2017 ji znalci odhadli na 97 milionů, později však hodnota klesla na 49 milionů. Přesto se kupec nenašel. Do domu by totiž musel investovat další miliony.

Radovan Krejčíř z ní uprchl přímo během policejního vyšetřování do Jihoafrické republiky, kde momentálně sedí ve vězení za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos. Jde o jednoho z nejobávanějších gangsterů Česka. 

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Za své zločiny byl odsouzen na 35 let natvrdo. Ve svém sídle měl honosný interiér s luxusním mramorovým schodištěm, vnitřní i venkovní bazén, saunu nebo například akvárium se žralokem.

Vzhledem k tomu, že vila již několik let chátrá, stala se terčem vandalů, zlodějů či youtuberů. Známá skupina TVTwixxx se do domu v roce 2017 vloupala a natočila si její interiér. Za to je následně i vyšetřovala policie.

Domů
Sdílet
Diskuse