Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2019 17:03
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Škodovka uvedla novou aplikaci Citymove. Sjednocuje pražskou MHD, taxislužby, sdílená kola i parkování

TECH
Uložit Uložené

Užitečná aplikace z dílny Škoda Auto DigiLab propojuje oblíbené dopravní alternativy do jedné aplikace. Je určena pro ty, které už nebaví nekonečně přepínat několik různých aplikací.

Aplikací pro pohyb po velkoměstě je už velké množství. Pokud tě nebaví mezi nimi nekonečně přepínat a srovnávat jednotlivé alternativy, pomoct by mohla nová apka od Škoda Auto DigiLab, která je jednoduše a přehledně sdružuje do jedné.

Citymove má usnadnit rozhodování mezi jízdou automobilem, městskou hromadnou dopravou, sdíleným jízdním kolem a taxíkem, resp. autem pro spolujízdu. Je určen pro obyvatele nebo návštěvníky Prahy. Přímo uvnitř aplikace můžeš ťuknutím prstu zvolit, zarezervovat a zaplatit vhodné dopravní prostředky a získat nejvhodnější trasu.

Doporučeno
Tři studenti z Brna vyvinuli aplikaci, která má pomáhat lidem s depresemi nebo úzkostí Tři studenti z Brna vyvinuli aplikaci, která má pomáhat lidem s depresemi nebo úzkostí 3. dubna 2019 17:52

Škodovka uvedla novou aplikaci Citymove. Sjednocuje pražské MHD, taxi služby, sdílená kola i parkování
Škodovka uvedla novou aplikaci Citymove. Sjednocuje pražské MHD, taxi služby, sdílená kola i parkování Zdroj: Škoda Auto

Stačí zadat startovní a cílovou destinaci a výběr srovná čas a cenu dojezdu metrem, autobusem, tramvají nebo přívozem a stejně tak i sdíleným elektrokolem Freebike či službou Liftago. Společnost však pracuje na implementaci dalších služeb, aby uživateli nabídla ještě větší komfort.

Pro ty, kteří mají rádi jízdu ve svém vlastním vozidle, aplikace nabízí i přehled parkovacích míst.

V aplikaci je možné provést i platbu samotnou – elektrokola se hradí přes uloženou platební kartu (stejně jako poplatky za parkování automobilu) a na platbu jízdenky pro MHD aplikace přednastaví SMS. Placení Liftago je zatím podporováno jen v hotovosti.

Škodovka uvedla novou aplikaci Citymove. Sjednocuje pražské MHD, taxi služby, sdílená kola i parkování
Škodovka uvedla novou aplikaci Citymove. Sjednocuje pražské MHD, taxi služby, sdílená kola i parkování

„Škoda Auto svou nabídku nových chytrých služeb mobility důsledně rozšiřuje. Citymove mnoha lidem poprvé umožní zvolit si pro každou trasu ve městě vždy tu nejlepší možnost přepravy. Uživatelé této aplikace mají rozmanitou nabídku městské mobility doslova ve svých rukou,“ uvedl Chief Digital Officer společnosti Andre Wehner.

Pokud tě nová aplikace zaujala, vyzkoušej ji. Je dostupná pro zařízení se systémem iOS, ale i Android.

Domů
Sdílet
Diskuse