Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2019 19:05
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Lidé, kteří používají mnoho emoji, prý mají více sexu

TECH SEX
Uložit Uložené

Pokud smajlíky vynecháš, šance je jen tříprocentní. Data shromáždila americká seznamka.

Lifestylový portál Vice informoval o dvou studiích, podle nichž mají lidé používající smajlíky a emojis bohatší sexuální život

První dotazník se zaměřil na nezadané ve věku 18 až 94 let – 87 % heterosexuálů, 10 % homosexuálů a 3 %, které se identifikují jako „bi“.

Překvapivě, více než třetina z dotazovaných nikdy takové speciální znaky a veselé obrázky nepoužívá, ale skupiny, které je do zpráv přidávají zřídka nebo pravidelně, nebyly příliš menší. Přibližně 6 % zas odeslání minimálně jednoho emoji ke každému řádku považuje za povinnost.

Seznamka Match se později menší vzorky zeptala, jak probíhalo jejich poslední rande, pokud se tedy na vůbec nějaké dostali.

Ukázalo se, že bez jediného smajlíka dostala svůj cíl ven jen tři procenta uživatelů. Oživení konverzace přispělo i k pravděpodobnosti dalších setkání a hlavně, lidé kteří o sobě tvrdí, že emoji používají „často“, hlásili větší počet rande i následné úspěchy v sexuální oblasti. Větší byla i statistika setkání, které se následně překlopily do vztahu. 

Emoji v konverzacích tedy podle studie pomáhají zvýšit pravděpodobnost rande, líbání i sexu, což může souviset s tím, že umožňují lépe vyjádřit kontext komunikace. Možná také naznačí, že uživatel není nudný suchar, schopný jen jednoslovných odpovědí.

Domů
Sdílet
Diskuse