Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2019 14:13
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

It 2 je strašidelné, ale příliš dlouhé. Recenzenti si myslí, že film má velké šance získat Oscara

It 2 je strašidelné, ale příliš dlouhé. Recenzenti si myslí, že film má velké šance získat Oscara
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První ohlasy znějí nadějně.

První část It v Česku těšila významné návštěvnosti. Dá se proto předpokládat, že při pokračování s hrozivým Pennywisem se naše kina opět pořádně zaplní.

Budou však diváci podobné spokojeni jako v případě první části? Na tuto otázku se nám snaží předběžně odpovědět zahraniční kritici, kteří mají již dvojku za sebou a na sociálních sítích sdíleli své dojmy. Reakce jsou převážně pozitivní, ale snímek schytal i trochu kritiky, a to zejména za svou stopáž (169 minut).

Z nových herců v dvojce podle editorky Collideru Haleigh Foutch vyniká hlavně Bill Hader, který si prý mnohokrát krade scénu sám pro sebe. Peter Sciretta ze Slashfilmu označil dvojku za pravděpodobně strašidelnější, ale téměř tříhodinová stopáž mu přišla jednoduše mírně přes čáru.

Sean O'Connell za CinemaBlend považuje It 2 za dobré pokračování, ale ne za skvělé. Líbí se mu, že snímek přebral důležité momenty z knižní předlohy, ale také kritizuje zejména zdlouhavou minutáž. Výkon Billa Hadera by si mimochodem údajně zasloužil nominaci na Oscara.

Steven Weintraub z Collideru byl více než spokojený a pochválil zejména výslednou kombinaci mezi dějovou linkou mladých herců a dospěláky. Mike Ryan z Uproxxu na snímku více docenil jeho první část, druhá ho už natolik neuchvátila.

Erik Davis za redakci Fandango pochválil skvělou chemii mezi herci a vynikající kombinaci humoru a hororové atmosféry, a tak jako mnozí se radoval i z přítomnosti Billa Hadera.

Domů
Sdílet
Diskuse