Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2019 19:44
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Bratislavský byt, jehož tvůrce se nebál experimentovat. Výsledkem je nekompromisní bydlení s čistými liniemi

Bratislavský byt, jehož tvůrce se nebál experimentovat. Výsledkem je nekompromisní bydlení s čistými liniemi
Zdroj: Tomáš Manina & Marek Baláž (Postprodukcia)
KULTURA
Uložit Uložené

Bratislava nám odkrývá nemovitost, do které se ihned zamiluješ a přitom nemusíš být ani striktním fanouškem jednoduchosti.

V roce 2013, kdy jsme se v rámci webu začali blíže věnovat také architektuře, jsme ani netušili, kolik zajímavých nemovitostí ukrývá hlavní město Slovenska. Přesvědčíme se o tom i dnes, protože alespoň skrz fotografie budeme mít možnost vstoupit do interiéru v nástavbě bytového domu, který svým vzhledem dostane každého.

Konkrétně se přitom jedná o velkometrážní bydlení na Vazovově ulici, jehož tvůrce, architekt Martin Fleischmann, se nebál experimentovat po různých stránkách. 200 metrů čtverečních obytné plochy dostalo novou tvář s logickým uspořádáním prostorů a nadčasovým designem.

Jednoduchost a čistota linií je snad nejvýstižněji charakteristikou daného bydlení, které v sobě ukázkově mísí funkčnost a využitelnost s krásou. Moderní útočiště nenabízí pouze otevřenost či systematické propojení denní a noční zóny, ale také terasu s dalšími 50 metry čtverečními prostoru, kde majitel najde klid a může si vychutnávat filmy na plátně z pohodlí vířivky.

Adresa: Vazovova ulice, Bratislava - Staré Mesto 

Autoři: Ing. arch. Martin Fleischmann 

Podlažní plocha: 200 metrů čtverečních 

Terasa: 50 metrů čtverečních

Návrh & realizace: 2018-2019 / 2019 

Zpět
Sdílet
Diskuse