Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. srpna 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Titanic zřejmě zmizí do roku 2030. Nové snímky ukazují jeho postupný rozpad

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozpad lodi je rychlejší, než se čekalo.

Nové srpnové záběry Titanicu podle odborníků hovoří jasnými slovy. Jak píše The Guardian, vrak lodi je zničen mořskou solí, bakteriemi požírajícími kov či silnými proudy oceánu. Životnosti Titanicu se sice připisovalo více let, ale s ohledem na nové záběry se slavná loď pravděpodobně rozloží již do roku 2030.

Titanic se potopil v roce 1912, katastrofická událost měla za následky zhruba 1 500 až 2 200 obětí. Jednotlivé části lodi, které se nachází přibližně 4 000 metrů pod mořem, jsou již zcela zničeny. Z můstku kapitána například nezbylo vůbec nic.

Za Titanicem se nedávno vypravila společnost Caladan Oceanis. Nechtěla světu ukázat pouze aktuální stav vraku lodě, ale také na místě natočit dokument, o který se postará Atlantic Productions.

„Nejzajímavějším aspektem bylo vidět, jak je Titanic konzumován oceánem a jak se vrací do své elementární podoby a zároveň poskytuje útočiště pro pozoruhodné množství rozmanitých zvířat,“ cituje vyjádření prezidenta Triton Submarines Patricka Laheye CNN.

Domů
Sdílet
Diskuse