Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Pravidelně používal elektronickou cigaretu a zemřel. Je to první úmrtí přímo propojené s kouřením e-cigaret

ZAJÍMAVOSTI ELEKTRONICKÉ CIGARETY
Uložit Uložené

Případů je stále více.

Mnozí kuřáci přešli z obyčejných cigaret na takzvaný vaping neboli kouření e-cigaret. Je to technologie, která se hlavně v posledních letech stala velmi populární. Mnozí vaping považují jako zdravější náhradu jejich návyku. Je založen na odpařování látek jako nikotin, nejčastěji rozpuštěných v kapalině (e-liquidy). Látka se zahřívá a mění na páru, uživatel ji vdechuje. Americké úřady potvrdily, že zaznamenaly první úmrtí spojené s vapingem, píše The Washington Post.

Osoba byla v pátek v Illinois hospitalizována s těžkým onemocněním plic, nakonec zemřela. Není to ani zdaleka ojedinělý případ. Počet lidí, co mají dýchací problémy a kouří e-cigarety, se tam zdvojnásobil. Lidé kašlou, trpí dušností, pociťují únavu. Někteří mají dokonce průjem či zvrací.

Pravidelne používal elektronickú cigaretu a zomrel. Je to prvé úmrtie priamo prepojené s fajčením e-cigariet
Pravidelne používal elektronickú cigaretu a zomrel. Je to prvé úmrtie priamo prepojené s fajčením e-cigariet Zdroj: Pixabay/haiberliu

O osobě, která nedávno zemřela, toho úřady mnoho neřekly. Není tak jasné, zda jsou všechny případy totožné, nebo jde vždy o jiný zdravotní problém. Proto je třeba brát zprávu s rezervou.

V USA je kouření e-cigaret populární. Lidé začali experimentovat a náplně si svépomocí doplňují, přičemž přidávají různé látky, například THC. Proto je třeba analyzovat každý případ zvlášť. E-cigarety koupíš i u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse