Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2019 19:18
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Zhruba 50 odpůrců LGBT komunity narušilo pochod v Plzni. Museli zasáhnout těžkooděnci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Plzeňský pochod komunity LGBT se neobešel bez problémů.

V odpoledních hodinách Plzní prošel průvod členů komunity LGBT (tedy gayů, leseb, bisexuálů a translidí), do kterého se zapojilo asi 400 převážně mladých lidí. Dnešní třetí ročník pochodu Pilsen Pride se však neobešel zcela bez problémů. V jednu chvíli se jej totiž pokusilo zastavit několik desítek odpůrců, kteří podle serveru Echo24 s sebou měli prapory Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a organizace Česká Plzeň.

Odpůrci se demonstrantům postavili do cesty na Dřevěné ulici a odmítali se hnout. Neuposlechli ani na opakované povely policistů, na které pokřikovali, aby údajně nelegální průvod rozpustili. Museli proto zasáhnout těžkooděnci, kteří odpůrce vytlačili na chodník, aby silnice byla volná. 

Pochodem v Plzni dnes členové a podporovatelé LGBT komunity zakončili tzv. Duhový týden, během něhož se zájemci mohli účastni různých besed a seminářů nebo třeba promítání tématických filmů. 

Odpůrci již předem avizovali, že se Pilsen Pride pokusí narušit, nicméně díky hlídkující policii, která celý pochod monitorovala, zmíněné zdržení netrvalo dlouho a průvod mohl brzy pokračovat dál na blízké náměstí. 

Domů
Sdílet
Diskuse