Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2019 11:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jihozápadní Slovensko zasáhlo 15 tisíc blesků, udeřily i do stožáru u parlamentu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Uplynulá noc na západě Slovenska byla kvůli silné bouři s blesky obzvlášť divoká. Předvedla však také nádherné divadlo na obloze.

Západním Slovenskem se během noci přehnala silná bouře, která byla doprovázena i intenzivní bleskovou aktivitou. Podle iMeteo udeřilo do přibližně páté ráno na tomto území více než 15 tisíc blesků, přičemž drtivá většina z nich přišla po druhé ráno. Svou zásluhu měl na této skutečnosti i vlhký a teplý vzduch podporující tvorbu a šíření bouří.

Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Pokrstený bol aj 30-metrový stožiar pred parlamentom
Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Pokrstený bol aj 30-metrový stožiar pred parlamentom

Podobné světelné divadlo na obloze je vždy atraktivní pro fotografy. Adamovi Kováčovi se podařilo zachytit, jak silný blesk zasáhl 30metrový stožár, který byl jen před pár dny vztyčený před budovou parlamentu v hlavním městě. Už jsme stihli díky pozornému oku obyvatel města zjistit, že ve skutečnosti jde o elektrický sloup, ten si však s bleskem hravě poradil.

   

 

Domů
Sdílet
Diskuse