Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2019 8:53
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Mentální problémy mohou souviset se znečištěným ovzduším, ukázala studie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Duševní problémy trápí stále více lidí.

Deprese není tak neobvyklá, jak tomu možná bylo v minulosti. Spíše naopak, je to nemoc mladých. Generace ypsilon má nevídaný přístup k informacím oproti předešlým generacím a nepotřebují noviny či televizi, aby se dozvěděli vše podstatné. Bohužel, i to nepodstatné. Snaží se toho přijímat více, než je jejich hlava schopná. Nová studie však naznačuje, že i špatné ovzduší může hrát svou roli, píše Vice s odvoláním na studii zveřejněnou v PLOS Biology journal.

Mentálne problémy môžu súvisieť so znečisteným ovzduším, ukázala štúdia
Mentálne problémy môžu súvisieť so znečisteným ovzduším, ukázala štúdia Zdroj: Naomi August/unsplash

Vědci zpracovali údaje o zdravotním pojištění 150 milionů lidí v USA za období 11 let. Do spojitosti dali diagnózy jako bipolární poruchu, depresi, poruchu osobnosti či schizofrenii a kvalitu vzduchu, vody či půdy. Výsledky ukázaly, že v nejznečištěnějších městech narostl počet diagnóz o 27 %, depresí bylo více o 6 %. Podobné výsledky zaznamenali i v Dánsku. 

Pokud máš zdravotní problémy, neváhej a vyhledej odbornou pomoc, než bude pozdě.

Domů
Sdílet
Diskuse