Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2019 9:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Brazílie odmítla 22 milionů od G7 na záchranu amazonských pralesů: Neumíte se postarat ani o Notre Dame

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Poradce prezidenta vzkázal Macronovi, aby se raději staral o svou zemi a kolonie. Zmínil i skutečnost, že francouzský prezident nedokázal zabránit ani předvídatelnému požáru Notre Dame.

Mezinárodní skupina sedmi ekonomicky silných zemí G7 se včera rozhodla věnovat Brazílii více než 22 milionů dolarů, které měly být určeny v první řadě na záchranu amazonských pralesů, které společně s ruskou Sibiří hoří bez perspektivy brzkého uhašení.

Stovky požárů mohou způsobit trvalé katastrofální klimatické změny, a tak se představitelé na jednání ve Francii shodli, že je čas zasáhnout.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Aktuálně se podle France 24 dozvídáme, že Brazílie pomoc odmítla. Poradce prezidenta Bolsonara vzkázal francouzskému prezidentovi Macronovi, že si sice nabídky váží, myslí si ale, že peníze více pomohou zalesňování Evropy. Zároveň dodal, aby se raději staral o svou zemi a kolonie.

Ještě předtím ministr životního prostředí Brazílie finanční injekci od G7 přivítal. Právě kolonizace se Brazílie bojí v této souvislosti nejvíce.

Poradce Onyx Lorenzoni ještě Macronovi poslal vzkaz i v souvislosti s nedávným požárem, který zachvátil katedrálu Notre Dame. Narážel na to, že prezident nedokázal zabránit ani předvídatelnému požáru v katedrále, která je světovým kulturním dědictvím.

Doporučeno
V Africe je třikrát více požárů než v amazonském pralese V Africe je třikrát více požárů než v amazonském pralese 26. srpna 2019 17:06
Domů
Sdílet
Diskuse