Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2019 15:15
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

World of Warcraft Classic ovládl Twitch. Blizzard milion diváků nečekal

TECH
Uložit Uložené

Blizzard vypustil WoW v téměř původním stavu, ještě před prvním velkým rozšířením.

Vývojářské studio Blizzard dnes spustilo hru World of Warcraft Classic, tedy WOWko v takové podobě, jak vypadalo ještě v roce 2006, před rozšířením The Burning Crusade a těsně po Drums of War (patch 1.12.1).

Hráči si tak toto legendární MMORPG mohou zahrát v téměř původní verzi, kdy je maximální úroveň postav omezena na 60 a herní mechanika zpět na svých základech. Jednotlivé expansion packy ji totiž postupně měnily, což se hardcore fanouškům příliš nezdálo.

World of Warcraft Classic ovládol Twitch. Blizzard takýto úspech nečakal
World of Warcraft Classic ovládol Twitch. Blizzard takýto úspech nečakal Zdroj: worldofwarcraft.com

World of Warcraft Classic přitom může hrát každý, kdo si platí běžné předplatné na Battle.net. Pro Evropu je cenovka nastavena na 12,99 eur měsíčně.

Blizzard podle serveru Hexus.net umožnil výběr postavy ještě před dnešním globálním startem, čehož využily více než dva miliony hráčů.

A že je zájem obrovský, dokazuje i pohled na platformu Twitch. World of Warcraft se okamžitě stal nejstreamovanější hrou a na chvíli dosáhl více než milionu diváků. Naskočil něj například Shroud, Sodapoppin nebo TimTheTatman. Čísla ještě zřejmě vzrostou večer, kdy k počítačům a smartphonům usednou severoameričtí diváci.

Mnoha zájemcům o WoW Classic ani nic jiného, než naladit Twitch, nezbývá, pro připojení k serverům se totiž aktuálně čeká často i více než hodinu.

Dexerto přitom připomíná, že současný prezident Blizzardu J. Allen Brack na konferenci BlizzCon ještě v roce 2013 tvrdil, že fanoušci takové klasické WoW nechtějí. Zřejmě je nakonec rád, že se mýlil.

Domů
Sdílet
Diskuse