Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2019 18:26
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Lime bude v Praze stovkou pokutovat své vlastní uživatele. Chce, aby parkovali tam, kde mají

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Nezodpovědní uživatelé přijdou o sto korun.

Start elektrokoloběžek Lime v pražské metropoli jsme poctivě sledovali. Vstup na český trh byl podle kritiků nedořešený a unáhlený, uživatelé koloběžek parkovali všude a někdy také ohrožovali ostatní chodce.

Koloběžky tím, jak rychle zaplavily Prahu a jaké emoce vzbuzovaly, se také staly oběťmi vandalů. Lime si nyní chce svou reputaci napravit a zpřísňuje některá pravidla. Ta by měla řešit několik problémů, mezi které patří právě jejich parkování.

Ti nezodpovědní řidiči, kteří je zaparkují v zakázané lokalitě, totiž budou pokutování stokorunou. Částka se uživatelům automaticky strhne v aplikaci Lime při finálním zúčtování.

Doporučeno
Elektrokoloběžky Lime dočasně zmizí z Prahy 2, služba prý ohrožuje chodce. Jaké další problémy Pražanům způsobují? Elektrokoloběžky Lime dočasně zmizí z Prahy 2, služba prý ohrožuje chodce. Jaké další problémy Pražanům způsobují? 26. října 2018 15:02

Lime bude v Praze stovkou pokutovat své vlastní uživatele. Chce, aby parkovali tam, kde mají
Zdroj: Lime

„Umístění červených zón vychází z jednání s jednotlivými městskými částmi, Magistrátem hlavního města Prahy, Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých i z dosavadních terénních průzkumů firmy Lime,“ uvádí zástupci společnosti v tiskové zprávě. Snaží se prý mapovat lokality, které nejsou pro parkování vhodné a naopak ty, kde to nikomu nevadí. 

Souřadnice takových míst pak firma poskytuje městu, aby je mohlo zohlednit při budování infrastruktury. Nedávno Lime do pražských ulic vyslal posílený tým „patrolerů“, kteří kontrolují pořádek a vysvětlují uživatelům, jak mají koloběžku řídit. 

Domů
Sdílet
Diskuse