Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2019 23:02
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Zoo Praha utratila lední medvědici Boru, byla ochrnutá na pravou polovinu těla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Medvědici Boru postihla mrtvice, nakonec musela být utracena.

Pražská zoo na své oficiální facebookové stránce informovala o smutné zprávě. Veterinář dnes musel provést eutanazii samice ledního medvěda jménem Bora, která byla jednou z chloub zoologické zahrady. „Jako horní hranice pro samice medvěda ledního v přírodě se uvádí 26,“ píše zoologická zahrada s tím, že Bora se dožila téměř 33 let. Narodila se 20. listopadu 1986 ve Vídni.

Doporučeno
Zoo Praha slaví narození dvou selátek vzácného prehistorického pekari Wagnerova Zoo Praha slaví narození dvou selátek vzácného prehistorického pekari Wagnerova 16. května 2019 16:11

Kvůli stáří medvědice trpěla zdravotními problémy, a to hlavně po mrtvici, kterou prodělala minulý rok. Díky lékům se její stal podařilo zlepšit, včera však ochrnula na pravou polovinu těla. To měla pravděpodobně způsobit druhá mrtvice. Šance na zlepšení už dle veterinářů nebyla. 

„S Borou jsem v zoo strávila 22 let a jsem za to velmi ráda. Byla to klidná medvědice, ale uměla si prosadit svou a milovala jídlo, pro které by udělala skoro cokoliv. To, že jsem se mohla podílet i na odchovu její dcery Berty, považuji za velké štěstí,“ uvádí zoo vyjádření vrchní chovatelky Denisy Zběhlíkové.

Domů
Sdílet
Diskuse