Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2019 10:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

K Zemi letí asteroid, který je velký jako Pražský hrad

ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Okolo modré planety by měl proletět 14. září.

Směrem k Zemi se v současné chvíli řítí těleso s názvem 2000 QW7. Průměr daného objektu je odhadovaný od 290 do 650 metrů. Jak informuje Express, asteroid by měl kolem naší Země ve vzdálenosti 5,3 milionu kilometrů proletět pravděpodobně 14. září tohoto roku.

V současné chvíli se pohybuje rychlostí 23 175 kilometrů za hodinu. Za potenciálně rizikové asteroidy NASA považuje objekty o průměru větším než 150 metrů letící kolem Země ve vzdálenosti méně než 7,4 milionu kilometrů. Přesto by ale žádné nebezpečí v tomto případě hrozit nemělo.

Doporučeno
Astronomové zaznamenali opakované signály z vesmíru. Rychlé rádiové záblesky pocházejí z jiné galaxie Astronomové zaznamenali opakované signály z vesmíru. Rychlé rádiové záblesky pocházejí z jiné galaxie 24. srpna 2019 18:22

Asteroid 2000 QW7 má obvykle obíhat kolem Slunce. Kolem naší planety naposledy proletěl v roce 2000 a po jeho nejnovější cestě v blízkosti modré planety se s jeho průletem kolem Země počítá až v roce 2038.

V případě reálného rizika dopadu asteroidu však podle známého vynálezce a miliardáře Elona Muska nemáme vybudovanou žádnou ochranu. Pokud by tedy asteroid narazil do Země, následky by mohly být skutečně katastrofální. Více se o jeho názoru dočteš v níže přiloženém článku.

Doporučeno
Elon Musk žádá ochranu Země před asteroidy. Tvrdí, že ke srážce jednou určitě dojde Elon Musk žádá ochranu Země před asteroidy. Tvrdí, že ke srážce jednou určitě dojde 20. srpna 2019 11:25
Domů
Sdílet
Diskuse