Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2019 15:18
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Čínskému studentovi nedovolili vstup do USA, protože měl oblečenou neprůstřelnou vestu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zákony v USA povolují mít „lehké brnění“, ale i přesto se úředníci rozhodli zrušit čínskému studentovi vízum.

Pokud sleduješ zpravodajské weby, určitě ti neutekly některé tragédie, které se odehrály za velkou louží. Nejednou se k nám dostanou smutné zprávy o střelbě na školách či kdekoliv jinde. Začátkem srpna zemí například otřásly hned dvě střelby, první se odehrála ve městě El Paso v Texasu, druhá zase v Daytoně ve státě Ohio. Incidenty od sebe dělilo jen několik hodin, zemřelo více než 30 lidí.

Čínskemu študentovi nedovolili vstup do USA, lebo mal oblečenú nepriestrelnú vestu
Čínskemu študentovi nedovolili vstup do USA, lebo mal oblečenú nepriestrelnú vestu Zdroj: Unsplash/James Balatan

Čínské ministerstvo možná i proto varuje své občany, aby posoudili riziko cestování do USA. Jeden ze studentů se rozhodl, že bude cestovat s neprůstřelnou vestou, píše The Independent s odvoláním na čínské weby a tamní sociální síť. Údajně právě z toho důvodu, že měl student oblečenou neprůstřelnou vestu, mu nedovolili vkročit na území USA.

Zákony v USA povolují mít „lehké brnění“, ale i přesto se úředníci v Detroitu rozhodli zrušit čínskému studentovi vízum a poslali jej zpět do Číny. Není však zároveň jasné, zda to byl jediný důvod, proč mu neudělili víza. Média zatím nedostala od úřadů ani od letiště odpověď. „Američané mají zbraně, ale my nemůžeme mít zbroj. Jak se máme vyhnout tomu, abychom nebyli zastřeleni?” cituje zpravodajský web jednoho z uživatelů čínské sociální sítě Weibo.

Střelby jsou v USA častější než kdekoli jinde. Donald Trump se dříve vyjádřil, že za ně mohou počítačové hry. Mnoho lidí ho za toto vyjádření kritizovalo. „Musíme zastavit oslavování násilí v naší společnosti. To zahrnuje i odporné a hrozné počítačové hry, které jsou dnes rozšířené. Utrápená mládež se dnes může příliš jednoduše obklopit kulturou oslavující násilí. Musíme to zastavit nebo výrazně zredukovat a musíme začít okamžitě,“ prohlásil prezident.

Domů
Sdílet
Diskuse