Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 8:21
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Hackeři přes profil šéfa Twitteru přidávali rasistické příspěvky a obhajovali Hitlera i holokaust

TECH TWITTER
Uložit Uložené

Někdo ukradl účet Jacku Dorseymu, šéfovi Twitteru. Situaci už firma vyšetřuje.

Oficiální účet Jacka Dorseyho, šéfa Twitteru, se dostal do rukou hackerů, kteří prostřednictvím něj stihli za přibližně 20 minut zveřejnit několik rasistických příspěvků. Obhajovali v nich Adolfa Hitlera nebo holokaust a útočili například na Židy. Některé statusy napsali samotní hackeři, jiné byly „retweetnuté“, resp. přesdílené z jiných účtů. Zároveň útočníci sdíleli i status, kde se odvolali sami na sebe jako Chuckling Squad.

Doporučeno
Twitter ovládla nová výzva #NaplňLahev. Tisíce lidí sbírají nedopalky po celém světě Twitter ovládla nová výzva #NaplňLahev. Tisíce lidí sbírají nedopalky po celém světě 20. srpna 2019 15:16

Účet se podařilo za několik desítek minut zajistit. Mluvčí pro The Guardian potvrdila, že bezpečnostní systém Twitteru prolomen nebyl a podle všeho se někomu podařilo hacknout Dorseyho telefon. Problémem tedy měla být skutečnost, že měl šéf společnosti spojené své telefonní číslo s účtem a poskytovatel nenabízí dostatečnou ochranu. 

Mělo jít tedy o tzv. „sim swipe attack”, kdy se podaří hackerovi přesvědčit operátora (například i uplácením zaměstnanců na nižších pozicích), že má plnou moc nad sim kartou s jiným číslem. Útočník má v tomto případě možnost například měnit hesla k účtu, což se v tomto případě nestalo.

Hackeri cez profil šéfa Twitteru pridávali rasistické príspevky a obhajovali Hitlera aj holokaust
Hackeri cez profil šéfa Twitteru pridávali rasistické príspevky a obhajovali Hitlera aj holokaust
Zpět
Sdílet
Diskuse