Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 18:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Před a po CGI: 30 obrázků, které odhalují pravou tvář Avengers: Endgame a jak to vypadalo na natáčení

Před a po CGI: 30 obrázků, které odhalují pravou tvář Avengers: Endgame a jak to vypadalo na natáčení
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Drax na CGI nepřátele útočil s takovou zběsilosti, že jeho oběť musel podpírat pracovník v zeleném kostýmu.

Létající Captain Marvel, první zvednutí Mjolniru Capem, příchod Avengers na závěrečný boj, rozzuřený Drax či Valkyrie na létajícím koni. Natáčení zmíněných a dalších mnoha scén najdeš v následujícím videu a také v níže přiložené galerii s desítkami fotek zobrazujícími snímky před a po úpravě počítačovými efekty.

Některé ze scén působí skutečně neuvěřitelně a laik si dokáže jen těžko představit, kolik práce si daná úprava vyžadovala. Podle Čecha Pavla Kacerleho, který pracoval pro Marvel, však není v dnešní době v této oblasti prakticky nic nemožné.

Doporučeno
Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pro Marvel. V domě Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgardu pracoval 15 hodin denně (Rozhovor) 6. května 2019 14:49

„Zažil jsem množství scén, kde se říkalo, že se nebude vědět, jak to technicky vyřešíme, ale pracují na tom skutečně profesionální týmy a ještě jsem se nedostal do fáze, kdy jsme klientovi museli říci, že určitou věc neumíme vyřešit. To se mi nestalo při žádném filmu, každá ta scéna vždy našla nějaké řešení,“ řekl pro náš portál. Více se o Avengers: Endgame dočteš v následujícím vlákně. Další gif obrázky najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse