Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2019 9:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kendall Jenner a Emily Ratajkowski nikdy nevrátily 600 tisíc dolarů za Fyre Festival, soud vymáhá peníze i od raperů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oklamaní návštěvníci Fyre Festivalu, dodavatelé a pracovníci na ostrově neviděli své peníze i pro to, že se známé osobnosti rozhodly nechat si je.

Obrovský podvod jménem Fyre Festival stále není definitivně vyšetřen, žalobám za oklamání návštěvníků, dodavatelů a pracovníků však už nečelí jen dvojice Billy McFarland a Ja Rule.

Podle dokumentů, které získal portál Radar Online, bude čelit problému i několik známých osobností, resp. jejich managementů, které si sice nechaly vyplatit stovky tisíc dolarů, ve skutečnosti se však nikdy na ostrově neobjevily.

Agentura zastupující Lil Yachtyho, Migos a Rae Sremmurd dostala 350 tisíc dolarů, Blink-182 a jejich Creative Arts Agency dalších 500 tisíc. The Nue Agency, kam patří trojice PUSH T, Tyga a Desiigner, bude čelit žalobě za nedodržení podmínek poté, co jí Fyre Festival vyplatil z peněz investorů 730 tisíc dolarů.

Samozřejmě, cílem je v tomto případě snížit celkovou škodu. Ta se vyšplhala na více než 25 milionů dolarů, za což si organizátor aktuálně odpykává 6letý trest.

Kromě hudebníků se žaloba týká i nejpopulárnějších modelek. Ty údajně neprojevily dostatek dobré vůle a iniciativy k tomu, aby si ověřily, jakou společnost za velký obnos peněz propagují. Problémem má být také fakt, že na Instagramu fotku neoznačily jako placenou reklamu, což lze považovat za zavádění sledovatelů.

Doporučeno
Scénář z Fyre Festivalu se opakuje v Evropě. Kromě tisíce lidí oklamal belgický festival i Ja Rula, Cardi B a A$AP Rockyho Scénář z Fyre Festivalu se opakuje v Evropě. Kromě tisíce lidí oklamal belgický festival i Ja Rula, Cardi B a A$AP Rockyho 2. července 2019 7:58

Kendall Jenner se pro NY Times obhájila slovy, že se snaží dělat co nejlepší průzkumy o firmách, s nimiž spolupracuje, někdy to však není možné, pokud jde o začínající projekt.

V tomto případě však zůstává pravdou, že si stačilo přečíst něco více o jménu Billy McFarland a jeho historii. Kendall společně s Emily Ratajkowski dostaly od Fyre Festivalu za jednu fotku 300 tisíc dolarů.

Legendární fotografie z Fyre Festivalu, která obletěla internet ještě v tu noc, kdy se tisíce lidí dozvěděly o obrovské lži

Domů
Sdílet
Diskuse