Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 16:34
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vodafone představil první nabídku se sloučeným UPC. Láká na neomezená data, ta ale nejsou pro jednotlivce

TECH
Uložit Uložené

Vodafone představil se sjednocenou společností UPC novou nabídku.

Operátor Vodafone představil po nákupu poskytovatele internetu UPC první společnou nabídku. Je podobná jako ta, kterou už má k dispozici. Namísto internetu přes pevnou linku, který nyní zákazník zvolit nemusí, nabízí k pevnému internetu přes kabel neomezená mobilní data.

Stejně jako v původní nabídce si však tarif nemůže pořídit jednotlivec, ale pouze skupina o minimálně dvou zákaznících.

Doporučeno
Vodafone představil v Česku neomezená data. Má to ale háček Vodafone představil v Česku neomezená data. Má to ale háček 19. června 2019 12:11

I neomezený internet má však své limity – ty se projevují v podobě znatelně pomalejšího připojení. Zákazníci tak dostanou rychlost 10 megabitů za sekundu (oproti jejich klasické rychlosti 36,8 megabitů za sekundu). V porovnání T-Mobile své LTE připojení nabízí s průměrnou rychlostí 46,4 megabitů za sekundu a O2 s rychlostí 37 megabitů za sekundu.

Nabídka Vodafone souvisí se sjednocováním s UPC. Dokud se nesloučí úplně, zákazníci si mohou objednávat služby vzájemně na pobočkách obou společností.

„Nyní mohou lidé v České republice nakupovat pevný internet včetně rychlosti 500 megabitů za sekundu za zvýhodněnou cenu 399 korun spolu s televizními kanály. A k tomu neomezený mobilní HD internet, hlasové hovory a SMS za 599 korun měsíčně s tarifem Vodafone Neomezený,“ uvedl viceprezident Vodafonu Czech Republic Quique Vivas.

Doporučeno
Neomezená data i mimo letní nabídku. T-Mobile představil revoluční datové balíčky, platit začnou v září Neomezená data i mimo letní nabídku. T-Mobile představil revoluční datové balíčky, platit začnou v září 21. srpna 2019 14:26

Neomezený mobilní internet v Česku

  • Česko patřilo donedávna k zemím s nejdražšími mobilními daty v EU. Tuzemští mobilní operátoři se dlouze vymlouvali, prý o větší množství není zájem.
  • T-Mobile jako první představil neomezený mobilní internet, který jako ochutnávku věnoval svým zákazníkům na celé léto zdarma. Akce za červenec využilo 774 tisíc zákazníků.
  • Na akci navázal Vodafone a představil balíček neomezeného volání, SMS i dat, avšak omezil je na používání pouze v rámci skupiny o minimálně dvou zákaznících, kteří k ní museli přikoupit internet přes pevnou linku. V této variantě stojí 2 400 Kč.
  • Po letních neomezených datech zdarma T-Mobile představil svou stálou nabídku služeb – Neomezeně HD Max za 1 575 Kč. Nabídka je bez závazku.
  • Operátor O2 zatím srovnatelnou nabídku neomezeného mobilního internetu nepředstavil. Prý však na něčem v současné době pracuje.
Domů
Sdílet
Diskuse