Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2019 10:57
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Tvůrci Avengers: Endgame vysvětlují, proč byla Captain Marvel na scéně tak krátce

Tvůrci Avengers: Endgame vysvětlují, proč byla Captain Marvel na scéně tak krátce
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scénáristé nechtěli zastínit původní Avengery.

Avengers: Endgame bylo více než důstojným zakončením celého příběhu z marvelovského univerza, ale dosud za sebou zanechává řadu otázek.

Jednou z nich je účinkování Captain Marvel, která se ve finále ukázala jen tak mimochodem. Její síla by se přitom v rozhodujícím souboji s Thanosem hrdinům určitě hodila. Odpovědi našel redaktor serveru Screen Rant přímo v rozhovoru se scénáristy marvelovek pro Vanity Fair.

Podle Christophera Marcuse Captain Marvel ve finále být musela, ale autoři chtěli najít hranici mezi demonstrací její síly a pohledem na osudy ostatních hrdinů. Nedávalo jim příliš smysl, aby najednou sama vyřešila všechny problémy, které se rozvíjely v předešlých dílech Avengers.

Souhlasí i druhý scénárista ve videu Stephen McFeely: „Nebyla to pointa filmu. Chtěli jsme se rozloučit s původní šesticí Avengerů. Nebylo by vůči nimi fér, aby Marvel přišla a vše vyřešila, nebyl by to dobrý příběh.“

Autoři místo toho v Endgame použili trik a Captain Marvel nechali pomáhat v jiných světech, které byly Thanosovým lusknutím prstů také zasaženy, takže heroického cestování v čase a hledání Kamenů nekonečna se zúčastnit nemohla. Snad se nenajde divák, kterému by to vadilo. Captain Marvel totiž nesedla všem a Endgame bylo skutečně rozloučením s původními Avengery. Její extrémní síla by zničila celý film a vůbec v něm nechyběla.

Domů
Sdílet
Diskuse