Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2019 13:13
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

České KFC zavede veganské varianty, samoobslužné kiosky i aplikaci na objednávání. Hodlá předběhnout McDonald's

GASTRO KFC
Uložit Uložené

KFC jde tvrdě do boje se svými fastfoodovými konkurenty.

KFC přináší ke svým 25. narozeninám na českém trhu zajímavé novinky, díky kterým chce předběhnout konkurenci. Cílí hlavně na McDonald's, který má na tuzemském trhu větší počet poboček. Stou provozovnu KFC u nás otevřeli v Praze v ulici Bucharova. Informoval o tom server MediaGuru.cz. Loni prý nakrmili 39,7 mil. zákazníků.

Podle slov prezidenta KFC pro Česko a Slovensko Libora Hubíka chce fastfoodový řetězec v Česku proniknout k co nejvíce zákazníkům„Už nejsme jen v Praze, Ostravě, Brně, zákazníci nás mohou navštívit i v menších městech, například v Kladně nebo Třebíči. Chceme být v regionech číslem jedna, místem, kde se nepotkávají jen přátelé, ale i lidé na pracovní schůzky,“ uvedl Hubík. K tomu je potřeba posílit nejen hlavní město a dálniční úseky, ale také regionální města.

Doporučeno
Umělé maso v KFC jde na dračku. Vyprodali jej za 5 hodin Umělé maso v KFC jde na dračku. Vyprodali jej za 5 hodin 30. srpna 2019 7:58

V rámci novinek se chce řetězec zaměřit na svůj KFC rozvoz, který od roku 2016 odbavil 1,5 milionu objednávek. S pohodlnějším objednáním souvisí nová aplikace Objednej&Vyzvedni. V ní si zákazníci vytvoří svou objednávku, zvolí čas vyzvednutí a pak si pro připravené jídlo jednoduše přijdou na pobočku. Nová služba je prozatím jen ve 31 pobočkách, ale KFC počítá s jejím nasazením do všech na území Česka.

Novinkou na pobočkách jsou i u konkurence velmi oblíbené objednávací kiosky, tedy speciální automaty, přes které si bez nutnosti hovořit s obsluhou mohou zákazníci objednat, co přesně chtějí. Do konce září má být 79 restauracích na 250 kusů těchto objednávacích automatů

České KFC zavede veganské varianty, samoobslužné kiosky i aplikaci na objednávání. Hodlá předběhnout McDonald's
Zdroj: KFC

Velkou novinkou mají být veganské varianty. Umělé maso se během prvního dne testování v americké Atlantě vyprodalo za pouhých pět hodin. Ty by mohly příští rok dorazit do českých poboček KFC už během příštího roku – alespoň pokud v USA dopadne testování dobře

Do dalších let si KFC dává za cíl zaměřit se ještě víc na technologie, ale i ekologii. „Chceme i do budoucna růst stejným tempem jako posledních pár let. Potenciál na zdejším trhu vidíme,“ uzavřel Hubík.

Domů
Sdílet
Diskuse