Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2019 19:57
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Trojice nových iPhonů potvrdila téměř všechna očekávání. Apple se díky nim vrací do hry.

Článek budeme průběžně aktualizovat.

Apple dnes veškerou pozornost soustředil na svou nejdůležitější konferenci tohoto roku. Vůbec poprvé ji bylo možné sledovat živě prostřednictvím YouTube, což mnohé vedlo ke spekulacím, zda se firma pod tlakem konkurence otevírá širší mase zákazníků.

Apple predstavil nový iPhone 11
Apple predstavil nový iPhone 11 Zdroj: YouTube.com

Hlavním tahákem byla trojice nových iPhonů 11, 11 Pro a 11 Pro Max, které se staly evolucí modelů XR, XS a XS Max z posledních dvanácti měsíců. Drastičtější změny designu jsou, jako vždy, plánované jen jednou za dva roky.

Levnější varianta se jmenuje jednoduše iPhone 11. Dostupný bude v šesti nových barvách, včetně červené Product Red, která byla kdysi vyhrazena pro speciální sérii podporující boj proti AIDS.

Jedenáctce zůstal 12megapixelový základní fotoaparát, ale po vzoru dražší dvojice i on dostává druhou 12Mpix širokoúhlou optiku pro zachytávání krajin a působivějších záběrů z interiérů.

Zatímco předchůdce dokázal režim Portrét s rozmazaným pozadím využívat pouze při záběrech na tváře skutečných osob, iPhone 11 to zvládne i u domácích zvířat. Bokeh efekt za dalšími předměty zřejmě nadále zvládnou vytvářet pouze speciální aplikace.

Apple predstavil nový iPhone 11
Apple predstavil nový iPhone 11 Zdroj: Apple.com

Vylepšení se dočkala i přední kamera, její rozlišení stouplo na 12 Mpix a videa nyní dokáže nahrávat ve 4K rozlišení při 30 fps.

Jeho cena je na poměry firmy z Cupertino velmi příznivá, model se základním úložištěm začíná na 699 dolarech.

Špičkové a drahé duo iPhone 11 Pro a 11 Pro Max si zachovává stejně velký 5,8palcový, respektive 6,5palcový OLED displej s jemnějším rozlišením a podporou HDR barev, nyní již naplno využívající nové tmavé téma v iOS 13 pro mírné šetření baterky.

Oproti nejnovějším androidům jim zůstal i rozměrný výřez v horní části pro sérii kamer a senzorů využívaných technologií Face ID. Apple ti ale odemykání tváří umožní využívat i v noci a při platbě v obchodech přes Apple Pay.

Z pohledu výkonu je vše ve starých dobrých kolejích. Vylepšený čipset A13 Bionic má být

tím, čí se novinky pravděpodobně opět zařadí na čelo všech benchmarků a rychlostních testů. Vždyť jen samotný iOS 13 slibuje o 30 % rychlejším odemykáním a dvakrát svižnějším spouštění aplikací.

Jablečný gigant však za Huaweiem, Samsungem a dalšími jednoznačně zaostával u fotoaparátů. Apple proto musel reagovat a letošním iPhonům také dopřát třetí širokoúhlý fotoaparát, který už mají téměř všechny telefony střední třídy.

IPhone 11 Pro začne na 999 dolarech, iPhone 11 Pro Max bude stát od 1099 dolarů výše.

Zpět
Sdílet
Diskuse