Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2019 18:43
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Dívka se každé ráno budí s tím, že je 11. červenec. V tento den si poranila hlavu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rodiče prosí veřejnost o pomoc a hledají lékaře, který by věděl o poškození jejího mozku více.

16letá žena z Illinois utrpěla zranění hlavy, po kterém její paměť není schopna pracovat tak, jak by měla. Každý den se probudí s tím, že si myslí, že je 11. červen – den, kdy se jí stal úraz na tanečním vystoupení. Do hlavy ji nechtěně nohou zasáhl chlapec a od té doby se jí paměť v pravidelných intervalech obnovuje, kvůli čemuž si nedokáže zapamatovat více než dvě hodiny. O případu informoval portál ABC7

Krátce po nešťastné události sice Riley byla hospitalizována, lékaři ji však později propustili. Že není všechno v pořádku si všimli rodiče, protože dívka opakovaně ztrácela paměť, což provázely i záchvaty. Aktuálně teenagerka podstupuje řadu různých vyšetření mozku, lékaři však nedokáží přijít na to, co může opakovanou ztrátu paměti způsobovat.

Doporučeno
Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně 3. září 2019 16:07

Daily Mail uvádí, že není jasné ani to, zda jde o trvalé poškození, nebo dočasné, ví se však, že opakovaná ztráta paměti mozku neprospívá.

Údajně však všechna vyšetření dopadla dobře, dívka se dokonce cítí fit. Pro jistotu však všude chodí s notebookem a zápisníky, vše si zapisuje a fotí. Rodiče se stále obávají o její budoucnost a prosí lékaře, kteří by mohli o nemoci dcery vědět víc.

 

Domů
Sdílet
Diskuse