Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2019 12:28
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slovenskí policajti budú vodičov testovať aj na drogy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup prístrojov na detekciu drog.

Slovensko je jednou z posledných krajín Európskej únie, kde polícia doteraz nemohla vodičov v rámci bežnej kontroly testovať aj na prítomnosť drog, resp. omamných a psychotropných látok. To by sa malo v dohľadnej dobe zmeniť. Ministerstvo vnútra totiž vyhlásilo verejné obstarávanie na nákup špeciálnych prístrojov.

„Predmetom zákazky má byť nákup 450 kusov mobilných zariadení na detekciu požitia omamných a psychotropných látok,“ uvádza ministerstvo. K tomu chce nakúpiť 135 000 skríningových testov, určených na detekciu drog zo slín človeka.  Prístroje majú pomôcť odhaľovať požitie návykových látok u vodičov a predchádzať tak vzniku dopravných nehôd. 

Ministerstvo vnútra má v pláne investovať do prístrojov celkovo viac ako 4,5 milióna eur. Uchádzači môžu svoje ponuky predkladať do 10. októbra, nie je však jasné, ako dlho bude trvať zaškolenie zamestnancov a uvedenie prístrojov do praxe. 

Domů
Sdílet
Diskuse