Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2019 10:52
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Tesla bude mať zvukový systém, ktorý bude upozorňovať chodcov pri nižších rýchlostiach. Takto bude znieť

TECH
Uložit Uložené

V Európe aj v Spojených štátoch prichádza povinnosť pre výrobcov, aby elektrické autá aj hybridy vydávali zvuk pri nižších rýchlostiach kvôli bezpečnosti chodcov.

S príchodom elektromobilov bola z pohľadu chodcov objavená jedna zásadná nevýhoda, ktorá je zároveň veľmi úzko spojená s bezpečnosťou. Ich motory sú príliš tiché.

Doporučeno
Tesla vyvinula nový mód pro psy, díky němuž mohou oddychovat v klimatizovaném autě, i když si majitelé odběhnou Tesla vyvinula nový mód pro psy, díky němuž mohou oddychovat v klimatizovaném autě, i když si majitelé odběhnou 15. února 2019 21:27

Aj preto Európa a Spojené štáty prichádzajú s povinnosťou pre výrobcov, aby elektromobily aj hybridy vydávali zvuk aj pri rýchlostiach nižších ako 30 km/h. To, ako má vozidlo znieť, špecifikované nie je, jedinou podmienkou týkajúcou sa tónu bolo, aby sa postupne s vyššou rýchlosťou zvyšovala jeho intenzita, pri spomaľovaní sa mala zoslabovať. 

Tesla prichádza s implementovaným reproduktorom už od prvého septembra, informuje Clean Technica. Tie zatiaľ montujú do verzie Model 3 na miesto pod časťou zakrývajúcou podvozok.

Taktiež sme sa dočkali aj zverejnenia krátkych nahrávok, z ktorých sa dozvedáme, ako bude Tesla Model 3 znieť v nižších rýchlostiach pri jazde vpred, resp. pri cúvani. Niektorí si uťahujú, že elektromobil znie ako metro, resp. v prípade spätného chodu ako ufo.  

Prvýkrát bol reproduktor spozornovaný na tomto zábere ešte v januári 2019

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

My Performance Model 3 is up @coloradodetail ! Here's a quick look at the undercarriage of a Model 3! #tesla #teslamotors #teslamodel3 #elonmusk

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Strait (@erikstrait),

Domů
Sdílet
Diskuse