Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2019 18:38
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Vesničky v Itálii ti zaplatí téměř 25 000 eur, pokud se do nich odstěhuješ

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Měsíčně dostaneš 700 eur.

Párkrát jsme už psali o krásných destinacích, kde si tamní úřady nedokáží poradit s vylidňováním. Prodávají se tam domy za pár korun, úřady nabízejí peníze, pokud se tam přestěhuješ. Špatně na tom je i oblast Molise v Itálii, která je druhá nejmenší v zemi. Zaplatí lidem téměř 25 000 eur, aby tam šli bydlet. Nechtějí totiž, aby oblast „vymřela“, píše CNN.

Dedinky v Taliansku ti zaplatia takmer 25 000 eur, ak tam prídeš bývať
Dedinky v Taliansku ti zaplatia takmer 25 000 eur, ak tam prídeš bývať Zdroj: Wikimedia Commons/Molise

Molise má 136 vesnic, ale až 106 má problém s tím, že tam žije méně než 2 000 lidí. Proto se rozhodlo, že zaplatí 700 eur měsíčně každému, kdo se tam nastěhuje. Speciální dárek v podobě pár stovek eur budeš dostávat tři roky. Prezident italského regionu Molise Donato Toma chce takto vdechnout život vymírajícímu regionu. „Není to jen otázka přírůstku populace. Lidé potřebují i důvod zůstat,“ řekl.

Doporučeno
Italská vesnička ti zaplatí 230 tisíc korun, pokud se do ní přestěhuješ. Na úpatí Alp najdeš malebný ráj na Zemi Italská vesnička ti zaplatí 230 tisíc korun, pokud se do ní přestěhuješ. Na úpatí Alp najdeš malebný ráj na Zemi 3. února 2019 12:38

Je však třeba dodat, že nestačí jen nastěhování. Budeš si muset založit podnik, abys podpořil tamní ekonomiku. Pekárna, potraviny, cokoli. Netradiční výzvou lákají hlavně mladé lidi a páry s dětmi. Pokud máš chuť na restart a nevíš, kde začít, možná bys měl nabídku zvážit.

Domů
Sdílet
Diskuse