Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2019 16:37
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Syn Usámy bin Ládina je mrtvý. Donald Trump tvrdí, že byl zabit během protiteroristické akce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V době smrti bylo Hamzovi přibližně 30 let.

Bílý dům tvrdí, že Hamza bin Ládin, syn někdejšího vůdce teroristické organizace Al-Káida Usámy bin Ládina, je mrtvý. O život měl přijít mezi hranicemi států Afghánistán a Pákistán během protiteroristické akce vedené Spojenými státy. Informuje o tom Washington Post.

V oficiálním stanovisku Donalda Trumpa se nenacházejí žádné bližší podrobnosti o smrti syna bin Ládinovy třetí ženy. Hamzovi bylo v době usmrcení přibližně 30 let.

Informace o tom, že Hamza je skutečně mrtvý se objevily v médiích už před několika týdny, kdy to v rozhovoru pro stanici Fox News zmínil americký ministr obrany Mark Esper. Trump to však až dosud nijak nekomentoval.

„Ztráta Hamzy bin Ládina nejenže připravila al-Káidu o zkušeného lídra a protrhla symbolické pouto této organizace s jeho otcem, ale podkopává také důležité operační činnosti skupiny,“ píše se v oficiálním prohlášení Bílého domu.

Donald Trump tvrdí, že syn Usámu bin Ládina bol zabitý počas protiteroristickej akcie
Donald Trump tvrdí, že syn Usámu bin Ládina bol zabitý počas protiteroristickej akcie Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse