Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2019 17:05
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Předstíral, že volá s vedoucím obchodu. Důvěřivá prodavačka mu dala 16 tisíc korun

ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Podvodník se pomocí smyšleného příběhu nakonec dostal k hotovosti.

V Karlových Varech šetří případ rafinovaného podvodu. Na začátku září měl v poledních hodinách do dvou obchodů přijít muž, který předstíral, že telefonuje s majitelem prodejny. Dostatečně nahlas předstíral, že se s ním domlouvá na předání hotovosti a poté o ni požádal prodavačku. Řekl jí, že jde o domluvený prodej pneumatik a jde si vyzvednout 19 tisíc korun.

Doporučeno
Vražda pražského taxi-bosse je dodnes nevyjasněná. V 90. letech bral výpalné a shromažďoval informace na podsvětí i politiky Vražda pražského taxi-bosse je dodnes nevyjasněná. V 90. letech bral výpalné a shromažďoval informace na podsvětí i politiky 9. září 2019 10:48

Pokladní mu ale na historku neskočila a chtěla si ověřit číslo, na které volal. To muže vylekalo a z obchodu odešel s výmluvou, že musí pro něco do auta. Když se nevracel, žena zavolala nejprve majiteli a poté policii. O případu informoval Týdeník Policie.

Mezitím se ale podvodník vydal do nedaleké prodejny, kde zkusil stejný trik. Tentokrát mu vyšel. Prodavačku mu v hotovosti vyplatila přibližně 16 tisíc korun. Muž je nyní hledán pro trestný čin podvodu. Okresní státní zastupitelství vydalo souhlas s jeho zadržením. Mělo by jít o 45letého muže z Chebska. Pokud jej na videu poznáte, volejte 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

Domů
Sdílet
Diskuse