Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2019 14:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Český pilot předvedl akrobatickou show, jakou Bratislava ještě nezažila

SPORT
Uložit Uložené

Obyvatelé Bratislavy byli svědky akrobatických kousků jednoho z nejlepších pilotů nejen v Česku a na Slovensku.

Dnes ráno mezi sedmou a osmou hodinou měli někteří obyvatelé Bratislavy možnost vidět, jak se nad Dunajem prohání malé letadlo. Měli právo myslet si, že jde o odvážného blázna, protože předvedl opravdu nebezpečné kousky.

Jako uvítací brána mu sloužila hladina Dunaje a Most SNP, který s lehkostí podletěl. Následně několik minut předváděl akrobatické kousky ve vzduchu přímo nad hladinou řeky a podletem pod Starým mostem se lidmi rozloučil.

Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom
Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom Zdroj: Tomáš Bukoven/redbull.sk

Ve skutečnosti šlo o akrobatickou show jednoho z nejlepších pilotů nejen v Česku a na Slovensku, ale na celém světě. Jeho jméno je Martin Šonka, je loňským šampionem série Red Bull Air Race a tentokrát se rozhodl přinést trochu svého umění i do hlavního města Slovenska – v poněkud netradiční formě a bez předchozího avizovaných.

V případě, že jsi neměl možnost vidět jeho schopnosti, nezoufej, již brzy bude k dispozici i videozáznam. Zatím se můžeš naladit alespoň fotkami.

Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom
Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom Zdroj: Peter Kováč/redbull.sk
Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom
Akrobatická šou, akú Bratislava ešte nezažila. Pilot podletel Most SNP a predvádzal sa nad Dunajom Zdroj: Richard Domos/redbull.sk
Domů
Sdílet
Diskuse