Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. září 2019 19:25
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Sony představuje gigantický televizor za 135 milionů. Obrazovka s 16K rozlišením je široká téměř 20 metrů

TECH SONY
Uložit Uložené

Největší konfigurace dosahuje 19,2 metru na šířku a 5,4 metru na výšku.

Japonský technologický gigant Sony představil gigantický LED televizor s 16K rozlišením. Z oficiální zprávy se dozvídáme, že obrazovka nebude určena jen pro kina či velké společnosti, jak se dosud očekávalo, ale že bude uvedena na trh stejně jako i jiné produkty. 

Jak informuje portál Engadget, při zájmu o koupi gigantického zařízení ti ho budou moci prodat pouze speciálně vyškolení a certifikovaní prodejci Sony. Obří Crystal LED televizor tě vyjde na astronomických 5,8 milionů dolarů, což je v přepočtu přibližně 135 milionů korun.

Systém Crystal LED disponuje modulární technologií. Jednotlivé displejové moduly o velikosti 40x45 cm mají rozlišení 360x360 pixelů. Ty fungují na podobném principu jako OLED technologie, avšak jsou o něco jasnější a vytvářejí tak dokonalou obrazovku. Největší konfigurace dosahuje 19,2 metru na šířku a 5,4 metru na výšku.

Společnost Sony ji poprvé vyrobila na míru pro japonskou společnost Shiseido, která bude obrazovku používat ve svých korporátních prostorách. Britské BBC upozorňuje, že odborníci čekají rozšíření 8K televizorů v domácnostech v následujících letech. Na 16K technologie však není běžný spotřebitel ani zdaleka připraven, nejen po finanční, ale ani technologické stránce.

Sony predstavuje takmer 20 metrový televízor s 16K rozlíšením. Gigantická obrazovka stojí 5 miliónov
Sony predstavuje takmer 20 metrový televízor s 16K rozlíšením. Gigantická obrazovka stojí 5 miliónov Zdroj: Sony
Domů
Sdílet
Diskuse