Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2019 21:56
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Posuvná terasa a design z budoucnosti. Uznávaný polský architekt opět kouzlil

Posuvná terasa a design z budoucnosti. Uznávaný polský architekt opět kouzlil
Zdroj: Olo Studio / Juliusz Sokołowski
KULTURA
Uložit Uložené

Nemovitost, jakou jsi ještě neviděl, avšak zamiluješ si ji na první pohled.

Architektura nemá limity a dnes se o tom znovu přesvědčíme. Na krátkou chvíli opustíme domácí půdu a podíváme se na projekt Quadrant House, který vyráží dech již od prvních momentů.

Dílo uznávaného polského architekta Roberta Konieczneho je totiž výjimečné. Nemovitost situovaná uprostřed předměstí nabízí 558 metrů čtverečních obytné plochy, avšak hlavním lákadlem je terasa, respektive možnost jejího celkového posouvání.

Variabilní koncept rodinného domu byl požadavek investora a čerstvý člen L'Académie d'architecture nepotřeboval více instrukcí. Výsledkem je jednoduché, prosvětlené bydlení reagující na pohyb slunečních paprsků. Celé „natáčení“ je plně automatizované a modul se tak připojuje podle potřeb k obývací místnosti, respektive SPA.

Za pozornost ovšem jistě stojí i interiér plný dalších moderních technologií a nadčasového zařízení, ve kterém každý člen rodiny dokáže najít svůj klid. Dům tak není zajímavý jen pro své technické řešení, ale i vizuálně, přičemž mu dominuje jednoduchost a precizní detaily.

Nyní si už ale vychutnej projekt vznikající celých 5 let prostřednictvím galerie snímků a můžeš nám věřit, že nic krásnějšího v rámci architektury dnes neuvidíš.

Zpět
Sdílet
Diskuse