Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2019 13:40
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Řidič autobusu z Liberce do Prahy zkolaboval za jízdy. Cestující za něj pohotově převzal řízení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V autobuse jelo 50 pasažérů. Nikomu dalšímu se nic nestalo.

Dramatická nehoda linkového autobusu se stala na rychlostní silnici z Liberce směrem do Prahy. Za volantem ranního autobusu spoje RegioJet (resp. jeho posílení firmou Eurospedice), zkolaboval za jízdy řidič. Událost se stala krátce po čtvrt na osm. Řízení pohotově převzal jeden z cestujících a ostatní dovezl k nedaleké čerpací stanici. Informovala o tom Policie ČR ve své tiskové zprávě.

„Jedoucí autobus se stal zcela neovladatelným, což vyústilo v dopravní nehodu. V plné rychlosti autobus naboural do pravých svodidel,“ popsal drama mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský. Šoférovo bezvládné tělo se poté vymrštilo k zemi. V tu chvíli byla na palubě autobusu padesátka cestujících.

Řidič autobusu z Liberce do Prahy zkolaboval za jízdy. Cestující za něj pohotově převzal řízení
Zdroj: Policie ČR
Doporučeno
V Česku se po dálnici proháněl řidič ve formuli. Teď po něm pátrá policie V Česku se po dálnici proháněl řidič ve formuli. Teď po něm pátrá policie 12. září 2019 14:51

Jeden z nich rychle přiskočil k volantu a chopil se řízení. Následně autobus odřídil do bezpečí, na nedalekou benzinovou stanici. „Zamezil zraněním cestujících a pravděpodobně zachránil jejich životy. Hrdina s chladnou hlavou dovezl autobus s přepravovanými osobami na nedalekou odstavnou plochu parkoviště, kde kolos odstavil,“ dodal Robovský. Nikdo z cestujících prý nebyl zraněn.

Za hrdinský čin mu poděkovala jak firma Eurospedice, tak Student Agency, které muži věnuje jízdenky na vlaky a autobusy

Domů
Sdílet
Diskuse