Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2019 14:57
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

15letý kluk si ve Voticích chtěl udělat selfie na sloupu elektrického vedení. Výboj ho vážně popálil

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Mladík bojuje o život.

Patnáctiletý teenager si chtěl v pátek večer vyfotit selfie na jednom ze sloupů trakčního vedení u nádraží ve Voticích na Benešovsku. Po vystoupání na sloup však chlapce zasáhl elektrický výboj. Ten jej těžce popálil. 

Hoch byl na místě i se svým kamarádem, který všechno viděl a zavolal sanitku. Na místo přijela ve 21:31. Podle informací serveru tn.cz proběhlo několikahodinové oživování, k votickému nádraží musel přiletět i vrtulník. Chlapec musel být připojen na umělou plicní ventilaci.

15letý kluk si ve Voticích chtěl udělat selfie na sloupu elektrického vedení. Výboj ho vážně popálil
Zdroj: Wikimedia Commons
Doporučeno
Kvůli focení selfies zemřelo za 6 let 259 lidí Kvůli focení selfies zemřelo za 6 let 259 lidí 4. října 2018 15:58

Po intenzivní první pomoci transportovali hocha ve velmi vážném zdravotním stavu do Thomayerovy nemocnice na Kliniku dětské chirurgie. Momentálně tam bojuje o život. Více informací vzhledem ke chlapcově rodině nemůže nemocnice uvést.

Touha po zajímavém selfie někdy žene lidi do nebezpečných situací. Podle výzkumu Syracuse University mezi říjnem 2011 a listopadem 2017 na celém světě zemřelo 259 osob. Na některých obzvláště nebezpečných místech již vyhlásili tzv. „no-selfie zóny“.

Domů
Sdílet
Diskuse