Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2019 15:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Sacha Baron Cohen sa stal tajným agentom Mosadu. Chválený seriál od Netflixu čerpá zo skutočných udalostí

Sacha Baron Cohen sa stal tajným agentom Mosadu. Chválený seriál od Netflixu čerpá zo skutočných udalostí
Zdroj: OCS / Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Populárny komediant bude tentokrát bojovať o holý život.

Sacha Baron Cohen – meno, ktoré sa spája predovšetkým s uletenými postavami Borata, Bruna, diktátora Aladdina či Aliho G. 47-ročný Brit sa však nedávno podujal na poriadne serióznu rolu v minisérii The Spy, kde stvárnil tajného agenta Mosadu Eliho Cohena.

Ten v snahe pomáhať svojej krajine musí obetovať súkromný život. Jeho manželka Nadia (Hadar Ratzon Rotem) začína mať z práce Eliho neblahé pocity a postupom času si uvedomí, že sa jej muž zapojil do poriadne nebezpečnej hry, z ktorej nemusí vyjsť živý. 

Príbeh izraelského úradníka Eliho Cohena, ktorý sa stane agentom v utajení, aby sa infiltroval do susednej Sýrie, je založený na skutočných udalostiach. Informácie o jeho špionážnych misiách budeš preto môcť po zhliadnutí seriálu detailnejšie študovať aj na internete.

I keď nejde o Cohenovu prvú serióznu rolu (spomeňme napríklad muzikál Bedári), vidieť tohto herca v dramatickom žánri je pomerne ojedinelým úkazom. Cohen však určite nie je iba komediálnym šašom, ale naopak talentovaným hercom s potenciálom pre rôzne filmové žánre.

Za scenárom aj réžiou The Spy stál Gideon Raff (Prisoners of War, Homeland) a seriál začal byť na Netflixe dostupný od 6. septembra (září) 2019. Diváci na Rotten Tomatoes The Spy udelili nadpriemerných 4,2 bodov z 5 a kritici boli so seriálom spokojní na 7/10. O tom, ako funguje hodnotenie na RT, sa dočítaš v našom článku. Máš za sebou všetkých 6 epizód alebo zhliadnutie tejto novinky stále zvažuješ? 

Sacha Baron Cohen sa stal tajným agentom Mosadu. Seriál od Netflixu čerpá zo skutočných udalostí
Sacha Baron Cohen sa stal tajným agentom Mosadu. Seriál od Netflixu čerpá zo skutočných udalostí Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse