Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2019 17:21
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Rumunský moderátor přirovnal Serenu Williams k opicím s červeným zadkem. Dostal pokutu za rasismus

SPORT TENIS
Uložit Uložené

Výroky ho stály v přepočtu necelých 44 tisíc korun.

Serena Williams je aktuálně 9. hráčkou světového žebříčku WTA a celkovou vítězkou 23 grandslamových turnajů. Ani to však nezabránilo rumunskému moderátorovi v tvrdých urážkách týkajících se jejího vzhledu.

Radu Banciu ve své televizní show na stanici B1 TV podle webu Romania Insider řekl: „Serena Williams vypadá jako ty opice v ZOO s červeným zadkem. Pokud přes jejich zadek dáte nějaké kalhoty, vypadají stejně jako Serena Williams na kurtu.“

Rumunský moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k opiciam. Dostal pokutu za rasizmus
Rumunský moderátor prirovnal Serenu Williamsovú k opiciam. Dostal pokutu za rasizmus Zdroj: www.youtube.com

Rumunská Národní rada pro potírání diskriminace je, pochopitelně, označila za extrémně rasistické a 49letému moderátorovi vyměřila pokutu ve výši 8000 rumunských lei. To je v přepočtu necelých 44 tisíc korun.

Rada se opírá o prohlášení, že porovnávání lidí s tmavou pletí s opicemi bylo jedním z podkladů pro jejich utlačování a zotročování v minulosti.

Banciu však už v televizi stihl urazit moldavského premiéra i studenty a říct, že Rumunsku by bylo lépe bez Maďarů. Nadále tak očividně pokračuje ve svém stylu

Doporučeno
Za rovnoprávnost pohlaví a ras přestanu bojovat až v hrobě, vzkazuje Serena Williams celému světu Za rovnoprávnost pohlaví a ras přestanu bojovat až v hrobě, vzkazuje Serena Williams celému světu 13. července 2019 22:01

USA Today zmiňuje, že Serena kvůli údajně rasistickým povykům na 14 let zanevřela na turnaj v Indian Wells.  

V roce 2001 totiž padla do nemilosti bučících diváků poté, co měla v jednom ze zápasů nastoupit proti své sestře Venus. Ta ale odstoupila pro zranění a místní publikum bylo přesvědčeno, že o tomto kroku a tedy i postupu mladší ze sester předem rozhodl otec obou tenistek.

Domů
Sdílet
Diskuse