Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2019 22:24
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Letadlo nemohlo vzlétnout, roj včel bránil pilotům ve výhledu. Pomohlo až vodní dělo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Letadlo mělo zpoždění přes dvě hodiny.

Letadla mají občas zpoždění. Jednou je to pro špatné počasí, jindy zas selže lidský faktor. V Kalkatě však měli v neděli úplně jiný problém. Když se piloti chystali vzlétnout, zjistili, že to není možné. Roj včel se jim usadil na levé straně okna a bránil jim ve výhledu, informuje CNN.

Doporučeno
Cestující zaskočila letuška, která se schovávala v úložném prostoru na zavazadla. Nenápadně koukala do uličky Cestující zaskočila letuška, která se schovávala v úložném prostoru na zavazadla. Nenápadně koukala do uličky 31. července 2019 15:43

Stěrače nepomohly, včely ne a ne odletět. Nakonec se je podařilo odstranit až s pomocí vodního děla. Už předtím letadlo nemohlo vzlétnout kvůli technické závadě, včely tomu tedy velmi nepomohly. Nakonec letadlo mělo zpoždění přes dvě hodiny.

Mělo přitom namířeno do Agartaly, což je v severovýchodní Indii. Cesta trvá pouze 60 minut. Pasažéři si tedy nevybrali nejvhodnější let, právě naopak. Na palubě bylo 136 cestujících. Ředitel letiště pro CNN řekl, že v areálu nenašli žádný úl.

I když nám včely občas dělají problémy, jsou pro celý svět velmi důležité. Předpokládá se, že pokud vymřou, lidstvu zůstanou asi 4 roky života. Na opylování včelami závisí 5 až 8 % světové zemědělské produkce. Jen v Evropě je na opylování závislých až přes 4 000 druhů ovoce a zeleniny.

Domů
Sdílet
Diskuse