Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2019 11:02
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nové iPhony 11 jsou podle prvních reakcí totální hit. Výdrž a vylepšené fotoaparáty schovají androidy do kapsy

TECH
Uložit Uložené

Zahraniční servery zveřejnily první recenze. Většina z nich je téměř výhradně pozitivní.

Nové iPhony se ve většině zemí včetně Česka začnou prodávat již tento pátek 20. září. Novináři ze zahraničních redakcí a někteří youtubeři je však od Applu na testy dostali už dříve.

Včera konečně skončilo embargo a ty si tak můžeš přečíst a prohlédnout první recenze, abys zjistil, zda se ti koupě iPhonu 11, 11 Pro nebo 11 Pro Max vyplatí.

Doporučeno
Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max Apple představil iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max 10. září 2019 19:57

Platí, že po jejich oficiálním představení panovalo tradiční rozčarování a přesvědčení, že update se vyplatí spíše majitelům pár let starých iPhonů, protože meziroční evoluce přináší jen drobná a těžko postřehnutelná vylepšení.

Nyní je však všechno jinak a recenze jsou téměř výhradně pozitivní. Mnohé označují dražší iPhone 11 Pro za nejlepší telefon na trhu, který konkurenci od Samsungu, Huawei či Xiaomi překvapivě porazí i na poli nočních záběrů.

The Verge píše, že iPhony Android už léta porážejí v kvalitě videí a u fotek přes den mnohým více vyhovují jejich přirozené barvy. Velké překvapení ale přináší nový automaticky aktivovatelný noční režim.

Záběry ve tmě už rozhodně nejsou typickou slabinou. Právě naopak, v porovnání s Pixel 3 a jeho opěvovanou funkcí Night Sight nabídne iPhone 11 Pro mnohem více detailů.

Pixel je sice rok starý a za pár týdnů se dočká nástupce, ale jeho obdobnou funkci Night Sight Google neustále vylepšuje.

Nové iPhony 11 sú podľa prvých reakcií totálny hit. Výdrž a vylepšené fotoaparáty skryjú androidy do vrecka
Nové iPhony 11 sú podľa prvých reakcií totálny hit. Výdrž a vylepšené fotoaparáty skryjú androidy do vrecka Zdroj: www.youtube.com

Podobně dobrá je také přední kamera a nový širokoúhlý fotoaparát, ačkoli jeho nasazením se Apple jen dotáhl na konkurenci.

Z fotoaparátů je nadšený i Tomsguilde.com. Nešetří chválou na jasnější a kontrastnější OLED displej a výbornou výdrž na jedno nabití. Apple totiž tvrdí, že iPhone 11 Pro vydrží až o 4 hodiny více než loňský iPhone XS a 11 Pro Max až o 5 hodin více než XS Max. Novinky ti podle všeho vydrží i dva dny.

Youtuber Marques Brownlee se zaměřil na novou zelenou verzi iPhonu 11 Pro zvanou Midnight Green, kterou mnozí považují za vůbec nejkrásnější.

Recenzenti se shodují, že za negativa iPhonu 11 Pro a 11 Pro Max můžeme označit pouze cenu, trapné 64GB úložiště v základní verzi a v případě většího 6,5palcového kousku i celkové rozměry a hmotnost.

Mnozí však naznačují, že levnější iPhone 11 za 20 990 korun ti nabídne téměř vše, co můžeš potřebovat. Díky totožnému procesoru Apple A13 Bionic bude stejně rychlý a až na chybějící teleobjektiv nabídne také stejně kvalitní fotografie.

Zvyknout si však budeš muset na slabší 6,1palcový displej s nízkým rozlišením a starou pomalou nabíječku v krabici. Fotky a videa na levném iPhonu zkrátka nebudou vypadat až tak dobře jako na dvojce s přívlastkem Pro a za rychlonabíječku budeš muset platit navíc.

Zatím se tedy zdá, že nové iPhony budou mnohem větší hit, než se čekalo. Navíc iPhone 11 za 20 990 korun není až tak drahý a podle většiny reakcí je právě on tou nejlepší volbou. Alespoň, dokud své nové trumfy nevytáhne konkurence.

Domů
Sdílet
Diskuse