Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2019 14:27
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Indie zakázala elektronické cigarety, v zemi přitom ročně umírá více než 900 tisíc lidí kvůli kouření těch tradičních

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Po New Yorku následuje se zákazem Indie. Tento zákaz je ještě striktnější.

Indická vláda dnes schválila zákaz dovozu, výroby a prodeje elektronických cigaret, informuje The Independent. „Rozhodnutí bylo učiněno na základě toho, jaký dopad mají elektronické cigarety na mladé,“ říká ministryně financí Nirmala Sitharaman.

 

India zakázala elektronické cigarety, zatiaľ čo im ročne umiera viac než 900 tisíc ľudí, kvôli fajčeniu tých tradičných
India zakázala elektronické cigarety, zatiaľ čo im ročne umiera viac než 900 tisíc ľudí, kvôli fajčeniu tých tradičných Zdroj: pexels

V posledním období každým dnem stoupá nejistota ohledně vapingu. Před několika dny se objevila záhadná nemoc, která je s kouřením e-cigaret spojena. Ta má zatím na svědomí 380 nemocných a 7 mrtvých. Indie vydala svůj zákaz jen den poté, co ho uvedl do platnosti New York, o čemž jsme tě již informovali. Ačkoliv vaping není v Indii ani zdaleka tak rozšířený jako ve Spojených státech, opatření bylo podle nich zapotřebí.

Doporučeno
Pravidelně používal elektronickou cigaretu a zemřel. Je to první úmrtí přímo propojené s kouřením e-cigaret Pravidelně používal elektronickou cigaretu a zemřel. Je to první úmrtí přímo propojené s kouřením e-cigaret 24. srpna 2019 11:59

Právě elektronické cigarety byly považovány za zdravější alternativu nebo jako pomůcka při odvykání. Fakt, že existují desítky příchutí, však většinou člověka při jejich kouření přinutí zůstat. Lidé berou v úvahu i to, že právě jejich chuť láká mladé, což může vyústit do závislosti na nikotinu, uvádí Economic Times.

 

India zakázala elektronické cigarety, zatiaľ čo im ročne umiera viac než 900 tisíc ľudí, kvôli fajčeniu tých tradičných
India zakázala elektronické cigarety, zatiaľ čo im ročne umiera viac než 900 tisíc ľudí, kvôli fajčeniu tých tradičných Zdroj: needpix

Světová zdravotnická organizace říká, že Indie je druhým největším spotřebitelem tradičních tabákových výrobků. Ročně v jejich zemi cigarety zabíjejí skoro 900 000 lidí. Tradičních výrobků se omezení nijak netýká.

Doporučeno
Elektronické cigarety jsou nebezpečné, vapování zabilo už 6 lidí Elektronické cigarety jsou nebezpečné, vapování zabilo už 6 lidí 11. září 2019 14:10

Indie je třetí země ve vývozu tabáku, předpokládá se, že 45,7 milionu lidí pracuje právě v oblasti výroby tabákových výrobků. Indie je jedním z největších vývozců tabáku, což logicky znamená, že je to i jeden z jejich největších příjmů.

Zpět
Sdílet
Diskuse